Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta out!

Miha Vodičar in Nadija Bičkova spoštujeta odločitev svojega trenerja Fredija Novaka.

Na Plesni zvezi Slovenije je očitno prišlo do vrelišča. Vsaj v sekciji za standardne in latinskoameriške plese, ki je imela minulo sredo skupščino. Izrečeno je bilo mnogo očitkov tako s strani raznih funkcionarjev Plesne zveze kot s strani članic, trenerjev, predvsem glede nefunkcionalnega delovanja te vrhovne plesne inštitucije. Po pravilniku so bili vsi dosedanji funkcionarji razrešeni, nove bodo volili v prihodnjih dneh. Enega večjih problemov pa je znova zakuhala, zdaj že bivša, saj je podala nepreklicno odpoved, direktorica državnih reprezentanc Meta Zagorc, ki je na evropsko prvenstvo v standardnih plesih, ki se bo odvijalo 3. aprila v Moskvi, kot drugi par prijavila Miho Vodičarja in Nadijo Bičkovo.

Zdaj že bivša direktorica športnih reprezentanc Meta Zagorc je menda prostovoljno odstopila s te funkcije. Zamenjal naj bi jo Fredi Novak.
Avtomatično gre na vsa evropska in svetovna prvenstva aktualni državni prvak, in v standardnih plesih je to par Matej in Špela Kralj. Kot kandidata za drugi par pa pravila določajo, da odide na prvenstvo drugi par po rejting lestvici. To pa sta Aleksej Rubtsov in Jasmina Arko, ki pa “žal” prihajata iz nepravega kluba, iz Urške namreč. Vsi ostali so seveda iz PK Fredi. To se Urškinim parom ni zgodilo prvič. Naj spomnimo, da je bila lani enaka zgodba z Lucom Bussolettijem in Tjašo Vulič, ko ju je Meta “pozabila” prijaviti. Besen Fredi Novak in njegova žena Daniela sta dan po sestanku sekcije napisala pismo, v katerem sta sporočila, da se Miha Vodičar in Nadija Bičkova ne bosta udeležila evropskega prvenstva v kombinaciji desetih plesov, ki bo konec aprila v Moldaviji, prav tako tja ne bosta odpotovala Matej in Špela Kralj, ki bi bila naslednja kandidata. V kombinaciji lahko tekmuje samo en par iz vsake države.
Brat in sestra Kralj bosta tekmovala v Moskvi, ne pa tudi v Moldaviji.
Po Fredijevem mnenju ne gre za maščevanje, ampak za strokovno odločitev, menda je tam dvorana premajhna za standardne plese. Odločil se je, da na tem prvenstvu tudi ne bo sodil, čeprav je že napisan na uradnem seznamu Mednarodne plesne zveze. Postavlja se logično vprašanje, kdo bo tekmoval v Moldaviji, saj skorajda nimamo več primernega kandidata. Busolletti&Vulič sta odplesala med profesionalce, Miša Cigoj, ki je bil z Anno Matus lani tretji, ne pleše več, Kralja imata Fredijevo prepoved in tako ostaneta spet Aleksej Rubtsov in Jasmina Arko, ki pa sta trdno odločena, da jima nastop na evropskem prvenstvu v standardnih plesih absolutno pripada: “Nobenega dvoma ni. Midva sva druga na rejting lestvici, pred Miho Vodičarjem in Nadijo Bičkovo. Dobro sva pripravljena in potrebujeva tudi izkušnje s pomembnih tekmovanj, kot je evropsko prvenstvo. Potrudila se bova po najinih najboljših močeh,” je povedala Jasmina, ki je s soplesalcem pravkar na poti za Subotico, kjer bosta tekmovala na odprtem prvenstvu Srbije.
Nastopa na evropskem prvenstvu pa se veselita Jasmina Arko in Aleksej Rubtsov.
Tam sta tudi Matej in Špela Kralj, katerih pojasnila v zvezi z dogodki še čakamo. V Subotici sta tudi Miha Vodičar in Nadija Bičkova, ki sporočata kratko in jedrnato: "Spoštujeva odločitev najinega trenerja Fredija Novaka. Za podrobnosti lahko kontaktirate njega…” Saj smo ga, a njegov odgovor še čakamo.
Stališče Plesne zveze pa je glede trenerskih odločitev o nastopu parov zelo jasno: “Ne  glede na to, v kakšnem lastniškem odnosu so plesalci s svojim klubom, so oni sami, osebno, podpisniki pogodb s PZS o članstvu v reprezentanci  (pri mladoletnih – njihovi skrbniki) in ne njihovi plesni klubi. Vse pogodbene obveznosti in posledice iz nje tako nosijo člani reprezentanc osebno. Posledice se nanašajo  na spoštovanje oz. nespoštovanje določil Kodeksa reprezentanc PZS in Pravilnika o pravicah in obveznostih članov državnih reprezentanc PZS, ki so jih člani reprezentanc sprejeli s podpisom reprezentančne pogodbe. Pričakujemo torej, da bodo člani reprezentanc vzpostavljali svoje sodelovanje z reprezentanco oz. PZS osebno in na način, ki ga določajo dokumenti, ki so jih podpisali. V konkretnem primeru to pomeni, da mora vsak član plesne reprezentance, ki ne more ali ne želi nastopati za PZS, to izjaviti osebno in pisno PZS oz. direktorici reprezentanc,” sporoča jasno in glasno predsednik sekcije SLP Herman Tomažič. Komentar nam je obljubil tudi glavni akter dogajanja Fredi Novak, ki pa je skupaj s svojo ženo Danielo Škofic Novak, ki sodi na evropskem prvenstvu za starejše mladince v latinskoameriških plesih, v Moskvi. Menda pa postaja dinastija Fredi vse močnejša tako doma kot po svetu. Neuradno se govori, da se pari bojijo Fredijevega vpliva na domače in mednarodne sodnike, ki krojijo usode plesnih parov na tekmovanjih. Neuradno pa naj bi tudi kandidiral namesto Mete Zagorc za funkcijo direktorja športnih reprezentanc. In menda ima veliko možnosti za zmago.
Dinastija Novak, levo Daniela, desno Fredi, postaja v plesnem svetu vse močnejša.
V nedeljo, 21.marca ob 0.24 pa je Fredi Novak poslal naslednjo kratko izjavo:"Jaz ne bojkotiram nič, odločam se samo kaj je najboljše za moje pare. Pozdrav Fredi."

View Gallery 5 Photos