Miha Vodičar. Brin Hlade in Laura Walter pridno trenirata, a bo treba še malo jesti žgance

Brin Hlade, Laura Walter in Miha Vodičar na španskem parketu (foto: FB)

V španskem mestu Guadalajara se je v soboto, 8. decembra, odvijalo svetovno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov za starejše mladince,  naš par, Brin Hlade in Laura Walter, je zasedel v konkurenci 34 parov, uf, predzadnje, torej 33. mesto. Rezultati so bili sicer na uradni strani mednarodne plesne zveze WDSF nekoliko zmedeni in na tabeli sta bila Laura in Brin napisana, kot da sta se uvrstila v polfinale, nato je tabela izginila ter se znova pojavila v nedeljo zjutraj s tem res ne preveč optimističnim rezultatom. Njune izjave nisem dočakala, je pa profesionalno takoj po odplesanem nastopu sporočil svoje mnenje uradni spremljevalec in njun trener Miha Vodičar: "Pozdravljena, mi smo končali. Brin in Laura sta sicer pridna in trenirata redno, vendar pa bosta morala po domače povedano še malo “jesti žgance”. Latinskoameriške plese sta odplesala veliko bolje kot standardne. Sta še zelo mlada, pa vendar jima to ne more biti izgovor ali opravičilo. Gremo dalje." Zmagal je par iz Moldavije, Vladislav Untu in Polina Barišnikova, ki sta bila lani tretja, letos pa že stojita na drugem mestu na svetu v standardnih plesih. V sodniški ekipi nismo imeli slovenskega predstavnika.

Vladislav Untu in Polina Barišnikova po razglasitvi najboljšega para na svetu v kombinaciji med starejšimi mladinci (foto: FB)

Spomnimo, da sta lani deseto mesto zasedla Ivan Jarnec in Ana Ekart, leto prej pa sta bila Ivan in Ana petnajsta. 

Ivan Jarnec in Ana Ekart s Sergejem Milicijo in njegovo ženo Irino lani na svetovnem prvenstvu v kombinaciji v Moskvi, kjer sta zasedla deseto mesto.

Brin in Laura, ki v teh dneh praznujeta tretje leto skupnega plesanja, sta četrta z državnega prvenstva v kombinaciji in prav tako četrta v latinu, v standardu pa sta tretja v državi. Prihodnji teden čaka starejše mladince še svetovno prvenstvo v latinu, na katerega pa odpotujejo Nino Djordjevič in Ana Gedl ter Nal Lakič in Jasna Potočar. Prvenstvo se bo odvijalo v Rigi v Latviji.