Miha Krušič ponovno v zaodrju šova Slovenija ima talent

Miha Krušič kot odrski trener v šovu Slovenija ima talent.

Ekipa ustvarjalcev televizijskega šova Slovenija ima talent je k sodelovanju ponovno povabila koreografa, pedagoga in plesalca Miho Krušiča in plesalce njegovega ProDance studia. Miha je že navajen, da je v tem času razpet med državnim prvenstvom in šovom, njegovo poslanstvo pa je med tema dvema dogodkoma točno razdeljeno.

DD Stars so svoj nastop na talentih že zaključile.
Za državna prvenstva se ve, da je koreograf, kaj pa počne v zakulisju šova? "Moja vloga pri šovu ima več plasti. Sem del kreativne skupine, ki se ukvarja z osnutki idej in kreativo točk v šovu. Primarni del moje vloge je t.i. "stage coach" vseh tekmovalcev in stvari, ki se dogajajo na odru. Skupaj s kreativno skupino in režiserjem določimo potek in izvedbo točk, jaz pa poskrbim, da je izvedba in postavitev kar se da maksimalno izvedena. Seveda se to tudi  razlikuje od točke do točke in kandidata. Veliko točk popestrijo tudi profesionalni plesalci skupine ProDance, ki poskrbijo za podporo plesnih vložkov pri samih tekmovalcih," je za naš portal povedal koreograf.
VIP Dance je skupina pod vodstvom Edija Čineja v kateri je nastopil tudi Kevin Mekicar in si je priplesala polfinale in je huda konkurenca Kevinovi sestri …
Plesnih nastopov je v letošnji ediciji šova res veliko in nekatere točke so bile že videne na minulih državnih prvenstvih. "Če primerjam plesne nastope iz prejšnjih sezon z letošnjimi nastopi plesalcev, me navdušuje predvsem kvaliteta mladih ekip. Ko primerjam skupine iz prejšnjih oddaj z letošnjimi, so te starosto zelo različne. Tako mladih plesnih skupin v povprečju še ni bilo in lahko rečem, da ima kvaliteta slovenskega plesa lepo prihodnost. Z mladostjo pride energija, z leti pa izkušnje in kvaliteta … Točke, ki smo jim priča na šovu Slovenija ima Talent, so malenkost drugačne kot tiste na državnem prvenstvu. Je mogoče zgodba ali pa vsaj osnova ista, ostale stvari pa so seveda bolj dodelane kot pa na državnem prvenstvu, še posebej zato, ker POP TV poskrbi za izgled in predstavitev le-teh. Koreografi delajo tisto, kar mislijo, da je najbolje za njih in njihove varovance, ter se tako skušajo kar najbolje predstaviti Sloveniji."
… Melani Mekicar, ki si je z Brino Brodnjak prav tako priplesala polfinalni nastop.
Seveda se vsi sprašujemo, ali ima letos možnost zmage prav ples oziroma plesna točka, še posebej, ker mu je naklonjena žirantka, balerina Ana Klašnja, ki pa sveda o zmagovalcu ne bo odločala. "Ples je imel vedno posebno mesto v tej oddaji, o zmagovalcu pa bodo tudi tokrat odločili gledalci," je zaključil svoje slovenijaimatalentovske misli Miha Krušič.
Hiphoper Matej Ferlič ni prepričal žirije, je pa ta vikend postal državni prvak. (Foto: Miro Majcen)
View Gallery 5 Photos