Matic Zadravec: Psihično in bolj težavno je bilo delati z Evo Boto

Eva Boto potrebuje malo več energije in scenske prezence, drugače jo bo evrovizijski oder pojedel.

Evrovizijska mrzlica 2012 je zaenkrat končana. Dobili smo izjemno vokalistko Evo Boto, ki nas bo zastopala v Bakuju. Vseeno pa smo plesni navdušenci ostali razočarani nad celotnim nastopom. Servirana nam je bila skromna zaključna plesna poslastica, čeprav so nastopili plesalci, za katere že dobro vemo, kaj zmorejo. Tako je ples ostal v ozadju, pozornost pa usmerjena k petju. "To je še vedno evrovizijski nastop in se mi zdi, da vse točke ne morejo biti podkovane s plesom," je skromnost šova komentiral koreograf Maestra in celotne Misije Evrovizije Matic Zadravec. Maestrovci so tokrat nastopili le kot spremljevalna plesna skupina, pravzaprav kot plesni kvartet. Šov se je tudi zavoljo pomanjkanja plesa neverjetno vlekel, in dobri dve uri ter pol, kolikor je trajalo do trenutka, ko smo dobili zmagovalko, se je zdelo kot cela večnost.

Maestro so po običaju vadili v ozadnju studia nacionalne televizije.
Energičnost dvojčic Prusnik je težko zgrešiti, k temu pripomore karizma in pa znanje plesa, ki ga dvojčici obvladata. "Koreografijo sva sami delali, en del so naredili tudi Maestro. Midve si spontano vključiva glasbo in začneva plesati, največkrat pred ogledalom. Tako kot začutiva, tak gib potem tudi narediva. S to izkušnjo pa zdaj pleševa tudi v duši," sta komentirali energični dvojčici Prusnik.
Asa asa Konichiwa si žvižgajo množice.
Opazimo, da smo imeli na izbiro dve nasprotji, ki pritegneta – plesni in vokalni performans. Mogoče ne bi bila slaba ideja, če bi se govorice uresničile in bi ustvarili trio, tako bi dvojčici skrbeli za energijo in karizmo, Eva pa za dovršen vokalni nastop. Skupina Maestro zaenkrat še ne ve, če gre z Evo v Baku na Eurosong, nad zmagovalko pa niso razočarani, saj gledajo na celoten šov zelo objektivno: "Nam je le pomembno, da smo svoje delo dobro opravili," je dodal Matic.
Spremljevalne vokalistke z belimi volančki na glavi, Eva v nekakšni obleki operne pevke iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, pa še roza jopica, da je slučajno ne bo zeblo. Uf, tole ne pije vode.
Mogoče začinijo Evin nastop še s kakšnim plesnim dodatkom in ji tako dodajo tisto energičnost, za katero ji vsi očitajo, da ji je primanjkuje. "Psihično in bolj težavno je bilo definitivno z Evo Boto, saj pesem ni tako energična, medtem ko pri dvojčicah je bila pesem bolj igriva, kjer smo lahko uporabili tudi rekvizite," je zaključil plesalec.
Nekaj elementov Prusnički, nekaj pa Maestro.
No, sramotno skromnost plesa v oddaji pa so tekmovalke nadoknadile pozneje in brezskrbno plesale celo noč. "We are going to dance all night long! (plesali bova celo noč!, op.a.)," sta zapeli dvojčici.
Voditelj Klemen Slakonja in Maestro v točki Gregor Virant Dance.
Precej pripomb je bilo slišati tudi na kostumografijo nastopajočih. Predvsem na različnih forumih so se razpisali o čudnih pokrivalih, oblekah iz obdobja starih mam, dejstvo je, da je Misijin stilist David Matej Goljat (DMG) ljubitelj kratkih kril in hlač, saj so vse nastopajoče v glavnem kazale noge. Evi Boto pa naj za božjo voljo sleče jopico, tistih nekaj minut na odru se pač ne bo prehladila.
Kako se bo Eva odrezala v Bakuju, bo jasno 24. maja, ko bo nastopila v drugem polfinalnem izboru. Glede na njeno mladost, stara je šestnajst let, ji bomo slabo uvrstitev tudi zlahka oprostili. Je pa imela Misija Evrovizija odlično gledanost. Oddajo si je ogledalo povprečno kar 19,4 odstotka ali 359.000 gledalcev, starih nad 10 let, oziroma 40-odstotni delež vseh gledalcev televizije v času oddaje. Misija EMA 2012 je bila v svojem terminu daleč najbolje gledana oddaja na slovenskih televizijah. Kar pomeni, da je cirkus okoli Eurosonga še vedno v fokusu zanimanja ljudi. Kaj pa če bi naslednje leto prepričali Klemna Slakonjo, da bi bil on naš predstavnik na Eurosongu. Je odličen pevec, plesalec, igralec. All in One fantastični multipraktik.
Klemen Slakonja je nesporni talent, ki v sebi združuje vse elemente uspešnega performensa. (Foto: Jure Makovec)
View Gallery 7 Photos