Matevž Česen pristal na plesnem zidu slavnih!

Matevž Česen od letošnjega novembra krasi zid slavnih mednarodne plesne zveze IDO (foto: Tija Ažman)

Koreograf Bolera, ki je pobral vsa tri prva mesta na nedavnem on line gala dogodku The best of the best.

Plesalec, koreograf, pedagog je v zadnjem tednu dni lahko več kot zadovoljen, pa čeprav so čudni časi. Minulo soboto je namreč ponovil uspeh lanskega leta, ko je pobral vsa tri prva mesta na gala prireditvi The best of the best, ki je letos potekala on line. Več o prireditvi, ki jo je organizirala mednarodna plesna zveza IDO s podpredsednico Fiono Johnson na čelu, si lahko preberete tukaj. https://www.paradaplesa.si/tristosestdeset/fiona-johnson-dokler-sem-ziva-in-zdrava-bom-neutrudno-migala/

(foto: Tija Ažman)

Matevž pa za naš portal in za vas sporoča: “Res sem bil navdušen nad prvim on line tekmovanjem, katerega del smo bili z ekipo plesalcev Plesnega kluba Bolero. Že priti do finalnega kroga je bil precejšen uspeh, saj se je že v dveh predtekmovalnih krogih za naslov Best of The Best na IDO Gala 2020 potegovalo skoraj 80 svetovnih prvakov različnih plesnih zvrsti, ki so dobivali glasove prek FB-glasovanja in pozneje še od VIP-sodnikov. Videlo se je, da so organizatorji s podpredsednico IDO Fiono Johnson na čelu vložili veliko truda in nam pričarali pravo plesno Evrovizijo. Oglašanje iz 42 držav po vsem svetu je pokazalo, da je mednarodna plesna organizacija IDO res velika in močno povezana med seboj. Uspeh, ki smo ga ponovili oz. celo izboljšali, me je pustil odprtih ust. Priznam, da sem pričakoval vsaj eno nagrado med prvimi tremi, a da bomo znova posegli po vrhu oz. osvojili tokrat kar vsa prva štiri mesta, si nisem ne upal želeti, kaj šele predstavljati, da je to mogoče. Doma smo navijali, kot se spodobi za tak žanr neposrednega prenosa. Kokice, zastave in veliko komentarjev. Čeprav mi je le-teh hitro zmanjkalo, ko smo začeli dobivati po 12 točk. Posebni občutki pa so me seveda preplavili ob razglasitvi posebne nagrade za koreografa in trenerja IDO. V čast mi je, da sem zdaj v družbi IDO Hall of fame. Biti tako močno zasidran na vrhu nikakor ni lahko, pa ne zaradi samega plesa, ampak vsega, kar to zraven prinese. Je pa seveda luštno.”

Na zidu slavnih se je Matevž priključil koreografom Željku Božiču, Mitji Popovskemu in Mihi Krušiču. S tesnima sodelavcema Tianom Čehičem in Petro Ravbar pa seveda neutrudno deluje z novim projektom MTP. On line poučevanje je še kako zaželeno in po Matevževih besedah teče odlično. “Smo ravno na polovici in in se nam lahko pridruži še kdo, če želi. Zelo smo veseli, da nam je uspelo povezati plesni svet, saj imamo vse skupaj več kot 300 prijav iz 15 držav po vsem svetu in iz 17 klubov iz Slovenije.”

Tian, Matevž in Petra so MTP (foto: Tija Ažman)

MTP so kratice njihovih imen: Matevž Česen, Tian Čehič, Petra Ravbar oziroma Movement, Technique in Passion. Nov projekt ponuja program 12-tih plesnih klasov plus dva klasa, ki bosta presenečenje v mesecu novembru. Vse informacije najdete na instagramu mtp_movement.