Mariborski šef baleta Edward Clug drugič postal očka; prišla je Sofja

Družina Clug šteje sedaj štiri člane; Izaku se je pridružila še Sofja.

Umetniški vodja mariborskega baleta, koreograf in plesalec Edward Clug je te dni hudo srečen in zadovoljen. Poleg lanske decembrske uspešne režije proslave ob 20. obletnici ustanovitve Ustave RS, odličnega video plesnega filma, ki je nastal ob tej priložnosti in ga je režiral Ven Jemeršič, ga v nedeljo čaka še premiera opere Črne maske, v kateri je prispeval koreografijo. Črne maske so otvoritvena slovesnost mariborskega EPK-ja, ki se začenja prav ta vikend.

Edward Clug je uspešno zaključil leto s proslavo v Cankarjevem domu in videoplesnim filmom, ki ga je režiral Ven Jemeršič.
Edi pa ima poleg plesnega uspeha velik razlog za veselje tudi v privatnem življenju. Njegova žena Pia, tudi balerina, je pred dvema dnevoma rodila hčerko Sofjo. Tako se je letu in pol staremu Izaku pridružila še sestrica, in vsi, ki poznajo Edija ne samo s koreografskega kota, pravijo, da je postal veliko bolj umirjen, edino baletni ansambel si želi, da bi bil več v baletni dvorani in malo manj po svetu. No, razlog za kreativno druženje bo prišel kmalu, saj ekipa mariborskega baleta napoveduje premiero 13. aprila, in sicer Hommage à Stravinsky v koreografiji Edwarda Cluga.