Maja Keuc kraljevala. Naša standard para pa misije nista opravila

Aleksej Rubtsov in Jasmina Arko znata odplesati tudi bolje.

Ni dvoma, da je Maja Keuc suvereno opravila misijo Eurosong 2011. Trinajstica ji je v polfinalu prinesla tudi trinajsto mesto v končnem finalnem nastopu. Kljub polemikam, zakaj ne bo nastopila s plesalci Maestra, se je odločitev, da nastopi brez njih, na koncu izkazala za smelo. Anže Škrube se je podpisal pod njen scenski nastop in tako poskrbel za mir na relaciji Maestro-Keuc-RTV SLO. Zelo malo je bilo slišati godrnjanja glede Majine oprave, pod katero se je podpisal David Matej Goljat, in tokrat mu avtorica članka čestita, da je ravno prav pokril oziroma zakril tisto, kar je potrebno. Nekaj več nerganja so med forumaši povzročili le škornji Mitje Hojaka, ampak bilo bi hudičevo narobe, če bi bil Keuc paket všečen prav vsem. Ekipa se lahko v deželo Slovenijo vrne povsem mirna; Slovenci smo navdušeni – misija je uspešno zaključena.

Maja Keuc je svoje evropsko prvenstvo odpela in odplesala.
Skoraj vzporedno s sobotnim Eurosongom pa se je v Kaliszu, najstarejšem mestu na Poljskem, odvijal boj za naslov najboljših v standardnih plesih. Lovoriko najboljšega para stare celine sta obranila Nemca Benedetto Ferruggia in Claudia Kohler, tudi aktualna svetovna prvaka.
Nova stara evropska prvaka Benedetto Ferruggia in Claudia Kohler iz Nemčije.
Med oseminpetdesetimi sodelujočimi pari sta bila tudi naša predstavnika. Aktualna državna prvaka brat in sestra Matej in Špela Kralj (PK Fredi) ter tretja z državnega prvenstva Aleksej Rubtsov in Jasmina Arko (PK Urška).  Oba para sta žal poslabšala lanski rezultat, še posebej brat in sestra Kralj, ki sta z lanskega dvajsetega mesta padla na šestintrideseto. “Pričakovala sva seveda več, lahko bi bilo bolje,” je za naš portal kratko komentirala Špela.
Matej in Špela Kralj sta najboljša na domačem parketu, a v tujini jima ne gre najbolje.
Lanska šestindvajseta Aleksej Rubtsov in Jasmina Arko sta državna prvaka tokrat premagala in si z litovskim parom delila devetindvajseto do trideseto mesto. “Tekmovanje je bilo super organizirano. Imeli smo se ful fino. Kvaliteta parov pa je bila neverjetno dobra. Muzika je bila dolga in parket ni drsel,  tako da sva s plesalcem delala in hkrati uživala,“ je sporočila Jasmina.
Aleksej Rubtsov in Jasmina Arko sta na Poljskem premagala aktualna državna prvaka.
Uradni spremljevalec obeh slovenskih parov je bil Blaž Pocajt, njegovo izjavo pa še čakamo. Naša ekipa se je na Poljsko odpeljala kar z avtomobilom, in skoraj dvanajsturna vožnja v eno smer je najbrž tudi dodala svoje. “Žal je avtocesta samo skozi Avstrijo, drugače nas je pot vodila skozi vasi in mesta …,”  je dodala Jasmina. Ekipa se je nazaj v Slovenijo odpravila kar po končanem tekmovanju, saj so želeli imeti še nekaj nedeljskega prostega časa.
Tako brat in sestra Kralja kot Rubtsov&Arko pa se ne bodo udeležili enega največjih plesnih tekmovanj, letošnjega Blackpoola, ki se bo odvijal konec maja. Aleksej Rubtsov namreč ni slovenski državljan in ne dobi vize, Špela in Matej pa nam svojega razloga za neudeležbo nista zaupala.

View Gallery 5 Photos