Končno. Fantastični plesni dvojec Nastja in Michal v Cankarjevem domu

Mit je predstava, ki grško zgodbo o Orfeju in Evridiki preslika v sodoben, kaotičen in urban svet ..

12. januarja 2012 z začetkom ob 20. uri se bo v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma zgodila premiera celovečerne plesne predstave Mit dveh mladih in obetajočih plesalcev Nastje Bremec in Michala Rynie, ki navdušujeta s svojevrstnim plesnim izrazom, v katerem se prepleta sodobna plesna tehnika, klasični balet in hip hop. Ples doživljata kot kompleksno umetnost, ki omogoča in odpira različne možnosti izražanja. Značilno čistost in tehnično dovršenost gibov spremlja izrazita menjava dinamike gibov, s čimer ustvarjata emotivnost plesnih fraz ter dinamiko predstave.

Nastja Bremec in Michal Rynia sta pripovedovalca zgodb …

Michal in Nastja sta diplomanta rotterdamske plesne akademije CODARTS. V času študija sta sodelovala z mnogimi priznanimi koreografi, kot so Ed Wubbe, Andre Gingras, Nacho Duato, Club Guy&Roni, Michele Pogliani in drugimi. Bila sta tudi člana priznanega nizozemskega plesnega ansambla Scapino Ballet Rotterdam. Konec leta 2009 sta se odločila za samostojno pod imenom M&N Company.
… ki jih sama občutita …

Mit je predstava, ki grško zgodbo o Orfeju in Evridiki preslika v sodoben, kaotičen in urban svet. Grški mit je s svojo pripovedjo o odnosih med moškim in žensko aktualen še danes. Poetičen nastop je dialog med dvema osebama; oba se bojita, ljubita, tvegata in želita razumeti drugo stran, vendar še vedno ohranjata svojo svobodo in neodvisnost. Nastja Bremec in Michal Rynia, plesalca in koreografa, sta pripovedovalca zgodb, ki jih sama občutita, doživita in želita delita z nami, s publiko. Pripovedujeta s svojim gibom, ki je prepoznaven, razumljiv in ekspresiven. Preplet modernega plesa, klasičnega baleta in hip hopa dela njune predstave sveže, izvirne, čiste in priljubljene tako pri mlajši kot tudi starejši publiki. Tokrat bo njuno plesno pripoved pospremila glasba slovenskega uspešnega dueta Silence.
… doživita in delita z nami …

Predstava Mit je svetovno premiero doživela 24. novembra v Rotterdamu in požela stoječe ovacije.

View Gallery 4 Photos