Kitajci v pelerinah in z dežniki občudovali Anžeta Škrubeta in Maestro

Slovenski ples na svetovni razstavi Expo 2010 na Kitajskem.

Anže Škrube in Maestro so se pridružili slovenski gospodarski delegaciji, ki je v minulem tednu obiskala Šanghaj. Na slovenskem nacionalnem dnevu so slovenski plesalci nastopili kar petkrat pred slovenskim paviljonom na razstavi Expo 2010 in enkrat na glavnem trgu Šanghaja.

Nastop skupine Maestro pred obiskovalci slovenskega paviljona Expo 2010 …
… slovenski hip hop na Kitajskem.
Anže Škrube je bil nad Kitajci nepopisno navdušen. ”Šanghaj je neverjeten. Ljudje so nas sprejeli kot kralje, neverjetno, ampak resnično. V zadnjih časih smo nastopali pred velikimi množicami, ko pa prideš na Kitajsko, spoznaš, kaj je res prava množica. Njihov topel odnos in spoštovanje do sočloveka ti da še dodaten zagon in spodbudo pred nastopom. Odplesali smo šest šovov, od tega pet pred slovenskim paviljonom na sejmu Expo, kjer smo skupaj z odlično zasedbo glasbenikov Sounds of Slovenia predstavljali Slovenijo, in en nastop v samem centru Šanghjaja, kjer smo kljub nevihti nastop speljali do konca. Pripravili smo nekaj različnih plesnih blokov, ki smo jih združili z nekaj že pripravljenimi koreografijami, za koncert v centru pa smo ekskluzivno pripravili dve novi koreografiji z živo glasbo SOS-ov. Najbolj nas je impresioniralo to, da kljub dežju Kitajci niso odšli, pač pa so si oblekli pelerine in v dežju celo uro spremljali koncert,”  je po prihodu domov za naš portal povedal Anže Škrube.
Maestro so znova doživeli, kaj pomeni nastopiti pred pravo množico gledalcev.
Žal si njihovega “kitajskega” nastopa ni ogledal predsednik vlade Borut Pahor, saj “v času, ko je imela svoj nastop plesna skupina Maestro, je bil slovenski premier Pahor na brifingu z novinarji, tako da si nastopa ni mogel ogledati, je pa s strani nekaterih gospodarstvenikov in drugih članov delegacije slišal številne pohvale za nastop omenjene skupine,” so nam sporočili iz kabineta predsednika vlade. Menda pa je Borut Pahor velik občudovalec Maestra in je ves čas trajanja šova Slovenija ima talent skupaj s svojim sinom Luko navijal za Maestro.
Priložnost za ogled Maestrovih mojstrovin bo še precej, saj so trenutno precej razprodana plesna skupina. Anže pa ne bo zaspal na lovorikah in se bo sredi julija s plesalci odpravil čez lužo. “Počitnice za nas plesalce ne pomenijo ravno oddih, pač pa nabiranje novega znanja in inspiracije. Večina Maestro zasedbe se nas odpravlja v Los Angeles, kjer bomo sodelovali s pravimi velikani hip hopa. No, mogoče pa le nekaj dni najdemo za morje …”
Maestro ekipa se odpravlja po nova znanja v Los Angeles.
Fotografije: Japti

View Gallery 5 Photos