Kazinci postavili Maria Galuniča na drugo mesto

V špancih se je predstavila tudi šov mladinska mala skupina v koreografiji s Dihaj Mirjam Podobnik.

Za plesalke in plesalce Kazine nikoli ni bilo dvoma, ali nastopiti v živo na odru ali se postaviti pred objektiv kamere. Oboje je enako vznemirljivo, še posebej za koreografe. Tako se je Silvestra Perčič, šefica Kazine, s svojo ekipo odločila, da štarta novo leto z odrskim nastopom v kulturnem domu Španski borci, in sicer še pred pred prvo oddajo Spet doma v letošnjem letu, kjer je plesne točke tokrat koreografiral Željko Božič.

Najnovejše plesne točke za oddajo Maria Galuniča je tokrat prispeval Željko Božič.
Petra Hrastar, piarovka Kazine, je po nastopu sporočila: ”Na oder Kulturnega centra Španski borci so stopili skoraj vsi Kazinini plesalci, ki so svoje plesne korake v pretekle pol leta spoznavali, negovali in izpopolnjevali pod vodstvom Kazininih plesnih učiteljev. Zaplesali so v treh predstavah z naslovi Knjižni sejem, Šlogaj.si in Na pisti. Nastopili so najmanjši in najbolj ljubki cicibani, ki so na odru stali prvič, in seveda malo starejši ter bolj izkušeni plesalci, ki svoje plesne korake nadgrajujejo že dalj časa. Plesalci plesne šole Kazina so zaplesali v koreografijah Mirjam Podobnik, Mitje Popovskega, Danijela Mišona, Željka Božića, Mojce Uršič, Marka Stamenkoviča, Ade Kogovšek, Tee Mazaj, Ane Benkovič, Vesne Vučajnk, Maruše Šubic, Ane Delo, Urške Kosec in Tjaše Tomažič.
Aristocats v izvedbi šov midi skupine in v koreografiji Mirjam Podobnik.
Med nastopajočimi so se predstavili tudi tisti izjemni plesalci, ki so v letu 2010 na največjih tekmovanjih doma in po svetu osvajali najvišja plesna odličja. Navdušili so s točkami Pisalni stroj (koreografija Mitja Popovski), Lonely people (koreografija Mirjam Podobnik), Sladkorne vile (koreografija Mitja Popovski), Liebestraum (solo Pia Vatovec, koreografija Mitja Popovski), Promise (solo Lana Vodnik, koreografija Mitja Popovski), Falling in love (koreografija Mitja Popovski), Dihaj (koreografija Mirjam Podobnik), Que sera sera (solo Klara Lainšček, koreografija Mitja Popovski) in Vest (koreografija Mitja Popovski).
Mitja Popovski se je podpisal pod koreografijo Que sera sera, ki jo je odplesala Klara Lainšček.
Seveda niso manjkali niti Kazinini plesalci, ki so se združili v skupini Allthat (finalisti lanske oddaje Slovenija ima talent), ki so ravno tako poželi velikansko navdušenje gledalcev vseh treh predstav. Čarobno plesno popoldne se je med najrazličnejšimi koreografijami stepa, show dancea, jazza, hip hopa – nastopile so tudi plesalke orientalskega plesa – prevesilo v iskriv plesni večer.
Kazinci združeni v skupini Allthat so se lani dokazali v šovu Slovenija ima talent in svoje veščine uspešno promovirajo še naprej; za koreografijo skrbita Matevžič in Marko Stamenković.
Z voditeljem Danijelom Mišonom so gledalci v prvem delu potovali med domišljijskimi zgodbami s knjižnega sejma. V drugi predstavi mu je v vlogi vedeževalke na pomoč priskočila plesalka in koreografinja Ana Benkovič. Svet prav posebnih modnih znamk, ki jih vsak dan navdihujejo Kazinini plesni učitelji, pa sta na plesni modni pisti odstirala v zadnji predstavi. Scenarij za vse tri predstave je napisal plesni učitelj in koreograf Danijel Mišon.”
Who is it, se sprašujejo jazzarji v koreografiji Urške Kosec. (Foto: dancers-area.eu)
Da je bilo minulo leto precej naporno in da letošnje verjetno ne bo nič manj, pa je na lastni koži občutila večkrat nagrajena koreografinja Mirjam Podobnik, ki se v teh dneh bolj posveča zdravljenju s čaji in počitku v postelji kot pa plesnim korakom. Je pa zato zelo aktiven kazinski plesalec in pevec Jakob Kapus alias Jacob, ki je v teh dneh posnel novo skladbo z naslovom Dej na glas.
Jakob Kapus alias Jacob dopolnjuje pevsko kariero s plesno in obratno; tokrat je dal pevskemu komadu naslov Dej na glas. (Foto: Tibor Golob)
Okoli sebe je zbral novo ekipo, skladba pa je nastala na Nizozemskem v FC Walvisch Studios Amsterdam, kjer so snemala številna znana glasbena imena, med drugim tudi Lady Gaga in Akon. Pod skladbo sta se podpisala Kevin Koradin, izkušen frontman skupine Tide, in Clifford Goilo, pri ustvarjanju pa je pomagal tudi Eelco Bakker, ki je nominiran za nagrado Grammy za sodelovanje z Lady Gaga. "Zelo sem vesel, da sem že praktično na začetku svoje glasbene poti dobil možnost, da sodelujem s tako odlično ekipo. Naše vodilo je bilo ustvariti trendovski komad, ki bo zadoščal vsem najvišjim kakovostnim standardom glasbene produkcije, in mislim, da nam je uspelo," pravi skodrani Jacob, ki bo komadu zagotovo dodal še kakšen plesni korak.
 
 

View Gallery 7 Photos