Je karizma res nekaj, kar si vsi želimo?

Barbara Nagode Ambrož štarta v novo sezono s tradicionalnimi plesnimi pripravami.

Začetek avgusta je čas, ko se plesalci latinskoameriških in standardnih plesov počasi vračajo v ustaljeni ritem treningov in tekmovanj. Nekateri, letos jih bo več kot šestdeset iz dvajsetih različnih držav, tradicionalno štartajo novo sezono v Ljubljani, na plesni šoli Urška, kjer jim Barbara Nagode Ambrož ponudi vedno nekaj zanimivega za njihov plesni razvoj. Tema letošnjih priprav je Naučena in nezavedna govorica telesa in njena izrazna moč, med predavatelji pa sta tokrat stari znanec, Nizozemec, ki že nekaj let živi v Avstraliji, dr.Ruud Vermeij, in še en Nizozemec, in sicer Maximiliaan Winkelhuis, posebnež, ki zase pravi, da ni plesni pedagog, ampak nekakšen motivator nastopanja, ki pa ne trenira samo plesalcev, ampak tudi biznismene in politike.

Ruud Vermeij je stari znanec mednarodnih in slovenskih priprav.
Z Maxom bodo plesalci našli način, kako premagati stres, napetost pred in med tekmovanjem. Nasmejali se bodo njegovim izjavam in tudi argumentacijam, zakaj je najboljši make up plesalčeva odločnost. Pa tudi odgovor na vprašanje, ali je karizma res tisto, kar si želimo vsi, ne samo plesalci. Max prav tako zagotavlja, da z njim ne bodo plesale samo noge, ampak predvsem možgani.
Vsako leto se udeleži plesnih priprav vse več in več plesalcev. Na fotografiji so udeleženci letošnjih zimskih priprav, med pedagogi pa sta bila tudi svetovna prvaka med profesionalci Michail Malitowski in Joanna Leunis.
V okviru mednarodnih poletnih plesnih priprav pa Barbara Nagode Ambrož letos prvič organizira še enodnevni kongres za trenerje tekmovalnega plesa, in sicer v nedeljo, 1. avgusta 2010 v prostorih Plesne Šole Urška v Ljubljani. Poleg Barbare bosta predavala tudi Ruud in Max, in sicer na temi Analiza današnjega tehničnega stila in Učne metode in smeri učenja. Kongres je namenjen vsem, ki poučujejo tekmovalni ples, seveda pa se ga lahko udeležijo tudi aktivni tekmovalci, ki že poučujejo. Do zdaj se jih je prijavilo preko trideset. Takoj po kongresu pa v ponedeljek štartajo priprave, na katerih bosta prva v roke vzela plesalčeva telesa  Tina Jarc Šifrar in Peter Majzelj z jutranjim ogrevanjem. Z Metko Mesesnel Bizilj in Natašo Ambrož bodo prakticirali tehniko. Letos se bo ekipi pridružila še Anastazija Novožilova, nekdanja plesalka Miše Cigoja, ki zdaj živi v Moskvi.
Plesalka Anastazija Novožilova bo letos med pedagogi.
Prvi avgustovski teden bo torej posvečen mednarodni ekipi vrhunskih plesalcev in pedagogov. Konec meseca, od 23. do 26. avgusta, pa pridejo na vrsto še slovenski plesalci, ki jih čakajo domače priprave. 

View Gallery 4 Photos