Izbirno tekmovanje Dance World Cup je pred vrati. Potem pa na Portugalsko

Nina Dremelj se je lani odločila za nastop na kranjskem odru.

Predlani se je Baletna šola Stevens udeležila plesnega tekmovanja DWC 2012, ki je potekalo v sosednji Avstriji v Beljaku, kjer je nastopilo 2000 udeležencev iz petindvajsetih držav sveta. Glede na dobro predstavitev in promocijo naše države na DWC, so Neni Vrhovec Stewens in njenemu možu Andrewu Stevensu poverili organizacijo kvalifikacij za slovenski veliki plesni  finale.

Na odru kranjskega gledališča z nastopajočimi plesalci organizatorja Nena Vrhovec Stevens in Andrew Stevens.
Tako je lani prvič potekal izbor, ki je bil zelo uspešen, in mladi tekmovalci in tekmovalke so si priplesali vstopnico za finale, ki se je odvijalo v Brightonu. Letos se je baletna dvojica ponovno odločila za podvig organizacije in vabijo vas, da se jim pridružite na letošnjem tekmovanju, ki bo  v nedeljo, 16. februarja 2014, v Prešernovem gledališču v Kranju. Seveda pa so potrebne predhodne prijave do 16. januarja.
Lanska žirija, letošnja še ni znana.
Dance World Cup (DWC) je plesno tekmovanje, na katerem tekmujejo učenci zasebnih šol, zavodov, društev in klubov v različnih plesnih zvrsteh. Tekmovalci so razdeljeni v starostne razrede: cicibansk i/ mini (do 9 let), pionirski / children (do 13 let), mladinski / junior (do 17 let) in odprti / open (do 25 let). Spekter plesnih stilov je ogromen in zaobjema od baleta in polkarakternih plesov, narodne, folklorne in karakterne plese, step, step, modern, sodobni ples, petje, jazz, šov, muzikal, hiphop, street in bearkdance.
Na tekmovanju so plesali točko Orobroj koreografa Mitje Obeda plesalci Baletne šole Stevens.
Vsi plesalci, ki bodo prišli v finalni izbor, se bodo udeležili finalnega tekmovanja na Portugalskem od 29. junija do 6. julija 2014. Tekmovalce bo ocenjevala tričlanska žirija, ki pa še ni znana. Znana pa je finančna konstrukcija. Prijavnina za posameznega plesalca je 25 evrov, če prijavljate solo nastop, 12 evrov, če boste zaplesali v duetu ali triu, in 9 evrov, če boste odplesali v kvartetu ali skupini.
Tekmovali sta tudi Sabina Pajmon in …
Vse natančne podrobnosti izveste v tekmovalnih pravilih na spletni strani http://www.stevensbalet.com/DWC_SI.html#kontakt ali 
… Nina Slabe.
pa pišite na e-pošto: dwc.slovenija@gmail.com

View Gallery 6 Photos