Iskreno. Klemen Prašnikar, Saška Averkijeva in Mitja Obed

Klemen Prašnikar s soplesalko Saško Averkijevo ter Mitja Obed v Paradi plesa.

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah si oglejte pogovor s plesnim parom, ki ga na slovenskih tleh le redko srečamo. Klemen Prašnikar in Saška Averkijeva sicer plešeta za Slovenijo, a sta prva, ki sta zapustila okrilje mednarodne plesne zveze WDSF in začela tekmovati za drugo zvezo in sicer WDC.

Klemen Prašnikar in Saška Averkijeva plešeta v plesni zvezi WDC.
Kakšni so plusi in kakšni minus,i sta zaupala v ekskluzivnem pogovoru v naši oddaji. Iskreno sta povedala tudi, zakaj še vedno vztrajata pod okriljem Plesnega kluba Fredi, kakšen odnos imata z Danielo in Fredijem Novakom. Klemen in Saška sta tri leta par tudi izven plesnega parketa: Klemen pa je končno tudi na glas priznal, da sta bila z Nino Osenar v času treniranja in nastopanja za rubriko Zvezde plešejo oddaje Spet doma na TV Slovenija več kot samo prijatelja.
Par sta tako zasebno kot na parketu, a ni bilo vedno tako. Saška je bila v zvezi z Andrejem Škufco …
Naj omenim, da sem za enominutni insert nastopa Prašnikar&Osenarjeva prosila v.d. razvedrilnega programa Petra Radoviča, ki je o moji želji obvestil voditelja Maria Galuniča, a ta je kategorično zavrnil prošnjo, češ da gre za njegovo avtorsko oddajo. Mario je verjetno pozabil, da je bil turnir Zvezde plešejo samo del originalnega britanskega televizijskega formata Ples z zvezdami. Kot je znano, televizija nikoli ni imela denarja za odkup licence celotnega formata, zato o avtorstvu seveda ni govora.
… Klemen pa v času turnirja Zvezde plešejo z Nino Osenar. (Foto: RTV SLO)
V drugem delu oddaje pa boste spoznali plesalca Mitjo Obeda, ki pravi, da se najbolje počuti, ko pleše flamenko. Treniranje latinskoameriških plesov ga je pripeljalo v svet temperamentnega španskega plesa in razkril ali pa razbil je marsikateri stereotip, ki ga imamo Slovenci o flamenku.
Mitja Obed živi za flamenko in je …
Mitja je dejaven tudi na področju klasičnega baleta, kjer na baletni šoli Stevens uspešno poučuje flamenko. Znanje nabira v tujini, tudi zato, da ga lahko širi na Hrvaško, konkretno v Zagreb. Konec meseca maja pa bo z ekipo CoraViento, katere član je, nastopil v novi predstavi Trenutek.
… za koreografijo Orobroy v izvedbi plesalk Baletne šole Stevens prejel nagrado za najboljšega koreografa na letošnjih Transgeneracijah. (Foto: Urša Rahne)
Oddajo Parada plesa, ki smo jo posneli v ambientu hotela Gorjanc, si lahko ogledate danes ob 21.40 na TV3 Medias in v ponovitvi v soboto, 4.5., ob 10.30.
Oddajo smo posneli v ambientu hotela Gorjanc v Ljubljani.
View Gallery 7 Photos