Iskreno. Daniela Škofic Novak in Fredi Novak na TV3 Medias

Rosana Arko Veber, Fredi Novak in Daniela Škofic Novak bodo gostje Parade plesa.

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah vas vabimo k ogledu pogovora s plesnima pedagogoma in trenerjema Danielo Škofic Novak in Fredijem Novakom. Plesna dvojica, ki je pred časom krojila usodo slovenskega plesa, imela največje in najboljše plesne pare, nekako ostaja osamljena tako na slovenskem kot mednarodnem parketu. Povabila sem ju, da povesta, kje se trenutno nahaja tekmovalni športni ples, zakaj imamo dve svetovni plesni zvezi, ki se med seboj težko tolerirata. Potrdila sta dejstvo, da število parov tudi po svetu upada, a ples še vedno ostaja velik biznis. "Okoli 50.00 evrov na leto "stane" par, ki se redno uvršča v finala pomembnih tekmovanj," je povedal Fredi Novak v naši oddaji. In še marsikaj zanimivega.

Zakonca Novak sta se odpovedala tudi organizaciji velikega plesnega tekmovanja Slovenian Open.
Obiskali smo že tradicionalno podelitev nagrad Nagrajenec leta, ki jo organizira Plesna zveza Slovenije. Podelili so tudi bronaste, srebrne in zlate znake. Omenjena priznanja so prejele skupine, plesni pari in posamezniki, ki so v letu 2013 s svojimi tekmovalnimi dosežki največ prispevali k ugledu slovenskega tekmovalnega plesa doma in na tujem. Predsednik zveze Drago Šulek je v oddaji odkrito priznal, da nagrade vedno povzročijo tudi nekaj hude krvi.
Plesalka leta 2013 je postala Nika Mlakar, ki je prejela nagrado iz rok predsednika Plesne zveze Slovenije Draga Šuleka.
Na koncu oddaje pa še vabilo na ples, na plesne večere, ki se dogajajo vsako prvo soboto v mesecu v Maxi klubu. Organizatorka je šefica Plesnega coctaila Rosana Arko Veber.
Rosana Arko Veber je še posebej ponosna, da ji bo uspelo letos organizirati tradicionalni Jenkov ples v Festivalni dvorani v Ljubljani.
Oddajo Parada plesa smo posneli na zdaj že skoraj tradicionalni lokaciji, v Maxi klubu v Ljubljani. Oddajo si lahko ogledate premierno danes zvečer ob 21.40 na TV3 Medias in v ponovitvah v soboto, 1.3., ob 10.30 in v nedeljo, 2.3., ob 12.30. Parada plesa, ker je dan brez plesa izgubljen dan.
Na fotelju Maxi kluba: Daniela Škofic Novak, direktorica blagovnice Maxi Katja Mihelič, Barbra Drnač, Fredi Novak in Rosana Arko Veber. (Foto: Marija K. Orašanin)
View Gallery 5 Photos