In viktorja dobi … Anže Škrube

Maestro bodo narekovali plesni tempo letošnjih viktorjev.

Anže Škrube bo s svojo plesno ekipo seveda poskrbel za plesne točke na sobotni podelitvi viktorjev v Cankarjevem domu za lanskoletne medijske uspehe. Kategorij koreografija ali pa plesna izvedba namreč organizator, revija Stop, še ni pogruntal, zagotovo pa se bo o plesu na tej prireditvi veliko govorilo, predvsem, ker se bo veliko plesalo. Do zdaj je imela nekakšno neuradno prednost pri kreiranju točk za viktorje plesna šola Kazina.

Kazina letos ne sodeluje pri koreografiranju viktorjev, čeprav so nesporni zmagovalci vseh večjih plesih tekmovanj predvsem po zaslugi Mitje Popovskega.
Letos pa so se organizatorji odločili, menda tudi zaradi izjemnega šova Ema, ki ga je v plesnem delu koreografiral Anže Škrube, da ponudijo sodelovanje vse bolj prepoznavnemu koreografu, ki je nekakšen hišni koreograf nacionalne televizije. Prenos viktorjev pa je v domeni komercialne televizijske postaje POP TV. Odgovorni urednik razvedrilnega programa nacionalke Petar Radovič glede Škrubetovega angažmaja pravi, da “ni želel komplicirati, čeprav bo malo čudno izgledalo, ker bo Škrube z Maestrom istočasno nastopil na dveh kanalih”. Škrube namreč nastopa v sobotni glasbeni oddaji Parada na nacionalkinem prvem program (snemajo jo ob četrtkih), istočasno pa bo ob 20.00 nastopil v neposrednem prenosu viktorjev na Popu. Ampak zakaj bi komplicirali ravno pri plesalcih, če recimo nihče ne komplicira glede režiserke neposrednega prenosa Barbare Zemljič, prav tako polno angažirane na nacionalki, pa “nikome ništa”.
Anže je tik pred sobotno podelitvijo v veliki časovni stiski, a je še vedno našel čas, da je za naš portal izdal nekaj plesnih skrivnosti sobotnega viktorskega nastopa: ”Uvodno točko nas bo verjetno plesalo 12, opcija pa je, da bom vključil celo 20 plesalcev, vendar je to še v teku dogovora. Kostumi bodo zaradi omejenega budgeta ponovno v ”Maestro stilu’,’ torej po vsej verjetnosti čisto beli, v oblekah, ker je oder bleščeč in glede luči paše zraven najbolj bela obleka. Tako bo tudi naša prepoznavnost večja. Razmišljam, da bi uporabil kakšen star uvod iz prejšnjih tekmovanj glede na to, da sem omejen s časom. Poleg uvodne moram namreč narediti še štiri točke za nastopajoče, kar me bolj skrbi, ampak že imam koncepte za vsako točko in vmes bo tudi presenečenje v smislu komično presenečenje. Tudi zaključili bomo mi, torej odpremo in zapremo celoten šov.”
Po mnenju Plesne zveze Slovenije je Maestro lanska najboljša velika formacija, Anže pa najbolj perspektivni koreograf.
Maestru pa se je uspelo prebiti med petdeset najboljših v novem resničnostnem šovu Slovenija ima talent, ki štarta dan po neposrednem prenosu viktorjev, torej v nedeljo zvečer na Popu. Bo Škrubetu uspelo zmagati tudi tam?
Anže Škrube prisega na moto Let’s Dance!
View Gallery 4 Photos