Imate idejo za kreacijo prve predstave v življenju? Uresničite jo!

Dan Potem Veronike Valdes je njen prvenec leta 2014.

Sredina avgusta je čas za aktivno razmišljanje in uresničevanje novih projektov. Če imate v glavi zamisel, ne veste pa, kako jo spraviti v akcijo, vam Plesni teater Ljubljana ponuja možnost prijave prvenca za obdobje 2018–2021.

Hweol je bil lanski prvenec Jerce Rožnik Novak in Leona Mariča. (Foto: Sunčan Stone)
Živa Brecelj, šefica PTLja, obljublja: "Plesni Teater Ljubljana bo izbranemu ustvarjalcu zagotovil vodstvo izkušenega plesnega ustvarjalca, produkcijo in uprizoritev na odru Plesnega Teatra Ljubljana. Plesni Teater Ljubljana bo v obdobju 2018–2021 vsako leto produciral najmanj en plesni Prvenec PTL. Na razpis se lahko prijavijo vsi profesionalni sodobni plesni ustvarjalci, ki še niso realizirali avtorskega projekta v PTL. Razpisni kriteriji so: inovativen in prodoren avtorski plesni pristop, jasna vsebinska in oblikovna zasnova. Izbor prvenca bo opravil Umetniški svet PTL."
Živa Brecelj vas prijazno vabi na razpis.
V umetniškem svetu so bili do zdaj poleg Žive še Tanja Zgonc, Katja Somrak, Gregor Luštek in Sinja Ožbolt, a menda bo zasedba, ki bo odločala o prvencu, letos nekoliko drugačna. Prijava, ki jo pošljete na naslov Plesni Teater Ljubljana, Metelkova 6, 1000 Ljubljana ali po e-pošti: info@ptl-lj.si, mora vsebovati: izpolnjen prijavni obrazec, ki ga najdete na spletni strani http://ptl.si/novice/, koncept prijavljenega projekta, reference avtorja/-ev (izobrazba, dosedanje delo …), reference sodelavcev. Za slednja dva pogoja se lahko obrnete tudi name, da vam napišem priporočilo, seveda če poznam vaše dosedanje delo.
"Umetniški svet PTL bo obravnaval samo popolne prijave, ki bodo ustrezale razpisnim pogojem in so bile oddane v predpisanem roku. O odločitvi bodo obveščeni vsi prijavitelji," je še dodala Živa. Rok prijave je 15. september 2017. Pogumno k računalniku in od besed k dejanjem.