Idrija pleše in praznuje!

Plesni klub Idrija šteje danes okrog 300 plesalcev …

Letos Plesni klub Idrija praznuje pet let. In v okviru obletnice so organizirali plesno prireditev z naslovom Idrija pleše, kjer so plesalci pokazali svoje znanje, ki so ga pridobili skozi minula leta. Nastopili so prav vsi – od najmlajših pa do tistih malo starejših.

… na katere je šefica Lidija Kleindienst upravičeno izredno ponosna …
"Ko se  nas je osem plesnih parov odločilo, da ustanovimo plesni klub, nismo niti v sanjah pričakovali, da bo odziv tako množičen. Vsako leto tako v naših prostorih pleše okrog 300 plesalcev, predvsem predšolskih in šolskih otrok. Takoj po ustanovitvi kluba smo šli v iskanje primernih prostorov in jih dobili v nekdanjem mladinskem klubu v središču mesta. Prostori so bili povsem opuščeni, zanemarjeni, a smo zavihali rokave in v enem mesecu (s pomočjo sponzorjev in donatorjev, predvsem pa z lastnim delom) pripravili za ples in plesalce prijetne pogoje," se začetkov spominja šefica idrijskega plesnega kluba Lidija Kleindienst.
… saj dosegajo zavidljive rezultate …
… nastopali so že na državnem, evropskem in svetovnem prvenstvu …

Že ob prvem vpisu se je pokazalo, kako pomembno nišo so pokrili. Z mentorji in nasveti jim je pomagala Urška iz Ljubljane, predvsem jim je bil in je naklonjen njen direktor Tomaž Ambrož. Že v drugem letu delovanja so začeli nastopati na kvalifikacijah in kmalu dosegali zavidljive rezultate. Njihovi plesalci so v tretjem letu že nastopali na državnem, evropskem in svetovnem prvenstvu. Lani pa so se povzpeli v sam svetovni vrh v kategoriji street show danca in hip hopa. Tudi na letošnjem državnem prvenstvu v hip hopu so dobili možnosti za nastop na evropskem prvenstvu. Ob programih za otroke pa ves čas potekajo tudi tečaji za odrasle – družabni plesi, orientalski plesi, salsa, zadnje leto pa tudi delavnice in tečaji tanga ter swinga.
… lani so se povzpeli v sam svetovni vrh v kategoriji hip hopa …
… in show danca …

"Klub še vedno vodimo izključno prostovoljci. Trudimo se, da zberemo dovolj finančnih sredstev, da lahko krijemo stroške prevozov na tekme,  kostumov, registracije tekmovalcev, pa tudi pot in prenočišča na mednarodna tekmovanja," je ob tej priložnosti za naš portal med drugim povedala Lidija Kleindienst.
… največ pa je v klubu predšolskih otrok …


View Gallery 7 Photos