Gremo na Dunaj. ImPulsTanz na široko odpira plesna vrata! Vstopnice že v prodaji!

Louise Lecavalier − Stations (foto: Dieter Wuschanski)

Eden največjih festivalov sodobnega plesa na svetu vabi na plesno poletje med 15. julijem in 15. avgustom.

Po lanskoletni korona verziji festivala pa letošnji ImPulsTanz napoveduje vrnitev v velikem slogu. Vstopnice za izbranih 14 plesnih produkcij so že na voljo, za ostalih 100 dogodkov pa se začenja prodaja vstopnic 15. junija.

(foto: Ulrich Zinell)

Jasno, da dunajski festival ne more brez tradicionalno zvenečih imen oziroma že kar stalnih prijateljev festivala. Recimo Meg Stuart se bo predstavila s svetovno premiero svojega dela Cascade v Volksteatru. Pa Trajal Harrell, stalni režiser oz. koreograf Schauspielhausa iz Züricha, z Maggie The Cat. Adaptacijo Williamsove Mačke na vroči pločevinasti strehi z voguingom in izvajalci, kot sta Bruce Springsteen in Julia Iglesias.

Akram Khan Company Outwitting the Devil (foto: Jean Louis Fernandez)

Akram Khan z Outwitting the Devil in šestimi plesalci nastopa trikrat in nekako zaključuje festival sredi avgusta. Veselimo se plesne rakete Louise Lecavalier v solu Stations v Akademietheater. Tudi Wim Vandekeybus prihaja z Ultimo Vez na oder Volksteatra s predstavo Traces. Ves natančen program najdete tukaj https://www.impulstanz.com/en/performances/2021/programme/

Wim Vandekeybus/UltimaVez – Traces (foto: Danny Willems)

Organizatorji bodo poskrbeli za vse ukrepe glede covida, na voljo bodo tudi brezplačna testiranja za turiste, vsaj v tej smeri gredo odločitve avstrijske vlade, ki si želi privabiti ne samo na Dunaj, pač pa v Avstrijo znova goste z vsega sveta. Kolikor bo to mogoče. Več o festivalu vam napišem po obisku tiskovne konference, ki se bo zgodila 10. junija ob 10.30 na Dunaju. Natančna lokacija še ni določena. Ja, se pač moramo navaditi, da ne gre kaj veliko načrtovati vnaprej.