Fredi nazdravil obletnici s finskim pedagogom, ki ga je zveza ignorirala

Fredi in Daniela Novak z gostujočim pedagogom Jukko Haapalainenom nazdravljajo dvajseti obletnici.

V začetku septembra, ko se odpirajo vrata plesnih šol in plesnih klubov, lastniki in pedagogi poskrbijo za atraktiven uvod v plesno sezono. Tako so po avgustovskih pripravah v plesnem klubu Fredi gostili izjemno uspešnega in izkušenega plesalca, koreografa in poznavalca avtentičnih ritmov in plesov  Latinske Amerike, Jukko Haapalainena.

Jagoda Batagelj v akciji z Jukko …
"Treningov pod njegovim vodstvom so se udeležili nekateri najboljši slovenski plesalci in plesalke, ki tekmujejo v latinskoameriških plesih, med drugimi tudi naši  profesionalni plesni pari Andrej Škufca in Melinda Torokgyorgy, Jurij in Jagoda Batagelj ter Peter Majzelj in Maja Geršak. Izmed plesnih parov v članski konkurenci so bili prisotni Damir Halužan in Anja Maschyts, Rodion Khromov in Staša Berkopec, Bojan Lazareski in Tjaša Novak, ki še vsi tekmujejo v sistemu WDSF, ter Klemen Prašnikar in Sasha Averkieva, ki že od lanske sezone tekmujeta v ligi amaterjev mednarodne zveze WDC," je povedala Daniela Škofic Novak.
Jukka prihaja s Finske, živi in dela pa predvsem v Londonu. Odkar z ženo Sirpo Suutari ne tekmujeta več, se v glavnem posveča delu v gledališču in učenju oziroma treniranju plesnih parov. S Sirpo sta bila kar štirikrat prvaka najprestižnejšega tekmovanja British Open v Blackpoolu med profesionalci, in sicer zadnjič leta 2001. To leto sta med amaterji na istem tekmovanju zmagala Andrej Škufca in Katarina Venturini, ki sta takrat postala tudi svetovna prvaka v Ljubljani.
Jukka je bil v Sloveniji že pred dvema letoma kot zunanji sodelavec za delo s slovensko člansko A reprezentanco. Letos pa se je Plesna zveza odločila, da sodelovanje z Jukko prekine. "Trenerji pod vodstvom takratnega strokovnega sveta v sestavi Alenka Bohak, Nataša Ambrož in Fredi Novak so se zedinili, da je Jukka človek, ki nam bo s svojimi bogatimi izkušnjami, svežim pristopom, poznavanjem avtentičnih latinskoameriških plesov ter osebno karizmo pomagal k še boljšim mednarodnim rezultatom. Na žalost se je v to odločitev vmešal vodja italijanskega " Teama Diablo", ki je preko svojih podrejenih iztržil, da so se odgovorni v PZS odločili, da ga ne bodo več vabili kljub temu, da so bili naši najboljši plesalci, trenerji in sodniki z njegovim delom izjemno zadovoljni in kljub temu, da ga v Team Diablo še vedno vabijo za delo z njihovimi najboljšimi pari. Plesni klub Fredi je drugi dom mnogim vrhunskim slovenskim plesalcem, zato smo se skupaj z njimi odločili, da nadaljujemo začeto delo in smo tokrat g. Haapalainena povabili v lastni režiji."
Fredi in Daniela praznujeta 20 obletnico Plesnega kluba Fredi.
Njegov obisk je sovpadel s praznovanjem 20. obletnice PK Fredi in to priložnost sta Daniela in Fredi izkoristila tako, da so članom in prijateljem, ki so prišli na praznovanje, podarili skupinski trening, na katerem so plesalci spoznali nekatere originalne kubanske plese. "Plesalci so imeli priložnost – nekateri mlajši prvič – doživeti latinskoameriške ritme tako, kot jih doživljajo na primer na Kubi, kot družabne plese in plese za zabavo. Jukka je poleg naših vrhunskih plesalcev očaral tudi mlajše, zato ga bomo nedvomno v PK Fredi vabili tudi v bodoče. Vabimo vse plesalce, ki se nam želijo prihodnjič pridružiti, da se nam oglasijo."
Plesalci vseh slovenskih klubov se bodo kmalu sestavili, in sicer na državnem prvenstvu v kombinaciji, ki bo 13. oktobra v Novem mestu, in takrat bo tudi malo jasno, ali so bile odločitve Plesne zveze Slovenije hudičevo pravilne.
foto: Jure Makovec
P.S. Po objavi našega članka se je na straneh Plesne zveze Slovenije pojavil razpis državnega prvenstva v kombinaciji desetih plesov vključno z organizatorjem PK Pingi iz Maribora, ki napoveduje, da bo prvenstvo organiziral v Radljah od Dravi. Do včeraj je namreč pisalo, da je organizator PK Novo Mesto. Plesni zvezi predlagamo nov slogan: Danes na Paradi plesa, jutri že na straneh Plesne zveze!

View Gallery 5 Photos