Fredi in Daniela Novak menda zabičala Nadiji Bičkovi, naj ne zamuja

Nadija Bičkova je lani zaradi fanta Petra Klinca zamudila na plesni turnir.

Trenersko-plesno-lobistični tandem Fredi Novak in Daniela Škofic Novak že tradicionalno ne lenarita med prvomajskimi prazniki, saj sta vsako leto v tem času do vratu zakopana v organizacijo plesnega turnirja Slovenian Open. Res je, da na zapovedano tiskovno konferenco, ki je bila sklicana za dan po velikonočnih in pred prvomajskimi prazniki, ni prišel niti en novinar, a se duo Novak ne obremenjuje preveč z ad hoc izpeljanimi idejami, ki ne padejo ravno na plodna tla.

Duo Fredi Novak in Daniela Škofic Novak se pripravljata na sedemnajsti turnir Slovenian Open.
Letošnji turnir bo že sedemnajsti po vrsti, oba "fredijevca" pa napovedujeta glamurozno prireditev, ki se je iz Izole pred nekaj leti preselila v Koper. ”V najinem srcu ima posebno mesto mednarodna plesna prireditev Slovenian Open, ki jo bova  maja 2011 organizirala v Kopru že sedemnajstič. To je mednarodno plesno tekmovanje v latinskoameriških in standardnih plesih po pravilih mednarodne plesne zveze (IDSF) in šteje za točke plesnega pokala. Prireditev je kakovostno in organizacijsko na izredno visokem nivoju, kar privablja številne plesne pare in njihove spremljevalce iz vsega sveta. Zaradi svoje velikosti in kakovosti je to edinstvena prireditev na slovenskem ozemlju, ki se lahko kosa s podobnimi v tujini. Piko na i daje prečudovita panorama obmorskega mesta Koper, kamor se plesalci in sodniki radi vračajo tudi v poletni sezoni.” Prijavljenih plesalcev je menda več kot štiristo: “Na prireditvi beležimo vedno več tujih parov iz najrazličnejših držav: Japonske, držav bivše Jugoslavije, Italije, Avstrije, Madžarske, Nemčije, Danske, Andore, Anglije, Francije, Norveške, Rusije, Ukrajine, pribaltskih držav …”
Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva sta potrdila udeležbo na turnirju.
Fredi in Daniela obljubljata prireditev na izredno visokem nivoju. “Odlikujejo nas kakovostna izvedba in organizacija ter izjemna bera kakovostnih plesalcev in plesnih sodnikov. Nepristranskost sodnikov in sproščeno vzdušje delujeta kot magnet na plesalce, ki se množično vračajo na naše tekmovanje.” Hm, o nepristranskosti sodnikov bodo mnenja zagotovo deljena, zato se nekaj slovenskih plesnih parov na turnir sploh ni prijavilo. Preberite si imena, ki bodo krojila usodo našim in tujim plesalcem: Clauspeter Brunnbauer, Sittichai Preyadara, Carolyn Smith, Miloš Rabrenović, Yoshikazu Inazawa, Wolfgang Nicoletti, Jozsef Torokgyorgy, Susan Walker, Sasha Melnikov, Elena Kolobova, Lasse Odegaard, Federico Filippone, Svetlana Gozun, Robert Wotta, Olga Cacciari, Irina Solomatina, Mirco D’Agostino, Alexander Chalkievich, Chris Zammit, Tatjana Lisunova, Natalia Pasha, Alena Kazyra, Ruslan Visotsky, Branko Bohak, Alenka Bohak, Dr. Meta Zagorc, Mag. Drago Šulek.
Alenka Bohak bo članica sodniške ekipe.
Zagotovo bo poskrbljeno tudi za atrakcijo. Lani je zanjo poskrbela Nadija Bičkova, ko se je v elementu zaljubljenosti v sedanjega aktualnega partnerja Petra Klinca in skrivanja pred javnostjo izgubila nekje ob koprski rivi ter je nanjo čakala cela dvorana. Letos menda te napake ne bo ponovila.
Zaljubljena plesalca Andrej Škufca in Melinda Törökgyörgy bosta nastopila v šov programu plešočega Kopra.
Za nameček pa se je v dvorano med “navadne” državljane pomešal še premier Borut Pahor, ki si je s kapico na glavi, da bi bil neprepoznaven, ogledal nekaj plesnih nastopov.
Uradni šov program pa sta potrdila Fredijeva profesionalna plesna para Jurij in Jagoda Batagelj ter Andrej Škufca in Melinda Torogyorgy.
Zakonca Batagelj bomo po dolgem času videli plesati na domačem terenu. (Foto:Jure Makovec)
”Dvodnevna kulturno-športna prireditev ponuja največje užitke za dušo in oči in zadovolji še najbolj zahtevnega gledalca. Od sobote do nedelje se bodo zvrstili najboljši in najbolj zagnani plesalci v tekmovanju v latinskoameriških, standardnih plesih, moštveni tekmi in posebnem tekmovanju, imenovanem "Vzhajajoče zvezde". Seveda pa bomo gledalce v večernih finalih razveselili tudi s posebni plesnimi revijami,” zaključujeta Daniela in Fredi Novak v svojem promocijskem materialu.

View Gallery 6 Photos