Fantastično; naši plesalci najboljši, pobrali kar devet prvih mest

Maja Padjen in Naja Rebec sta zmagovalki v mladinskih hiphop parih.

Skoraj 1700 plesalcev se bo v štirih dneh zvrstilo na parketu ljubljanskega Gospodarskega razstavišča, in slovenska ekipa, ki šteje sedemsto plesalcev, je že prvi dan tekmovanja obvladovala prva mesta. V desetih kategorijah so naši plesalci posegli kar po devetih prvih mestih, vsi tekmovalci pa so nastopili pod enotnim imenom, in sicer Slovenian National Team.

Mladinske hiphoperke Anime v malih skupinah so si priplesale svetovni pokal.
Ruska himna je zadonela edino v pionirski solo street dance kategoriji.
Nika Kolčeva je Rusiji priplesala edino zmago na prvem dnevu tekmovanja, in sicer v street šov plesu solo pionirji.
Prvi dan tekmovanj se res ni trlo občinstva, je pa bilo precej slovenskih klubskih navijačev, pa tudi gostujoči plesalci so bodrili tako svoje kot druge tekmovalce. Sodniška ekipa s Kirsten Dan Jensen na čelu je bila danes še zelo spočita, a tekmovanja, ki bodo trajala do nedelje, bodo tudi od njih zahtevala precej koncentracije. "Z veseljem sem ponovno v Sloveniji, in to na tako velikem tekmovanju, kot je današnje. Slovenci ste se vedno pokazali kot dobri organizatorji in seveda odlični plesalci ter koreografi," je za naš portal povedala rdečelasa šefica sodnikov.
Danka Kirsten Dan Jensen je članica predsedstva IDO in predsednica za vse street discipline.
Med gledalci so bili tudi člani skupine Maestro, ki pa se nekako ne strinjajo z novo nastalo disciplino street ples. "Street ples je iznajdba Mednarodne plesne zveze IDO. Kaj je pravzaprav street ples, ne vem, če zna to kdo razložit. Imamo hiphop in vse njegove izpeljanke. Res ne vem …," je bil kar malo ogorčen vodja Maestra Anže Škrube.
Triperesna Maestro deteljica Nejc Darovec, Anže Škrube in Anže Zalar je prišla spodbujat svoje mlajše člane in negodovala nad umetno tvorbo street plesa.

Fiona Johnson, predsednica sekcije za moderne tekmovalne plese pri PZS in Predsednica komiteja Street dance šov pri IDO, pa komentira, da "gre pri hiphopu le za ples in zaporedje gibov, pri street plesih pa je vedno dodan šov oziroma zgodba; to bi bila ena od največjih razlik med obema zvrstema."
Fiona Johnson je navdušena nad organizacijo prvenstva, ki je v rokah PŠ Urška.
Hiphoperke Ženska moč so bile najboljše med članskimi malimi skupinami.
Roman Urek je nepremagljiv v članskem solo hiphopu.
Gašper Kunšek niza zmago za zmago.
Frizerke so zmagale v street šov plesu med malimi pionirskimi skupinami.
Miha Furlan in Manca Zajec sta bila nepremagljiva v dvojicah članskega hiphopa.
Koreograf Miha Krušič je priskočil na pomoč tudi kot čistilec. (Foto: Azra Selimanovič)
Azra Selimanovič, ki je tudi del organizacijske ekipe prvenstva, bo štiri dni alfa in omega za mikrofonom. (Foto: Gregor Zupančič)
Na zaključek prvenstva, ki se bo odvijalo v nedeljo, 2.10 ob 18.30, pa bo priplesal tudi župan najlepšega mesta na svetu Zoran Janković, ki bo pozdravil vse navzoče plesalce. Vse rezultate si lahko sproti ogledate na spletni strani http://www.linum.hr/ido-ljubljana/
Avtor fotografij s prvenstva je Gregor Zupančič.
 

View Gallery 13 Photos