Evropsko v standardu. Trener Blaž Pocajt zadovoljen z 29. in delitvijo 50.–51. mesta naših parov.

Državna prvaka Iliya Dobrev in Ana Mesec sta zasedla 29. mesto. (Foto: Marko Mesec)

Na Danskem, v kongresnem centru Tivoli v Kopenhagnu, se je v soboto odvijalo evropsko prvenstvo v standardnih plesih za člane. Tekme sta se udeležila dva naša para, in sicer državna prvaka Iliya Doberv in Ana Mesec, ki sta zasedla 29. mesto. Za naš portal sta tekmo komentirala: "Na prvenstvu sva odplesala najboljše, kar v tem trenutku lahko, zato sva s plesom res zadovoljna. Prav tako pa tudi z rezultatom, ki je boljši kot lani in že zelo blizu četrtfinala, tako da super tekma, sproščen nastop, dobra organizacija." Iliya in Ana sta lani zasedla 33.35. mesto.

Jure Bergant in Milana Chekanova na letošnjem državnem prvenstvu (foto: Marko Mesec)
Slabše pa sta se odrezala letošnja tretja z državnega prvenstva Jure Bergant in Milana Chekanova, ki sta si med 61 pari priplesala delitev 50.51. mesta. "Tekma je bila v celoti lepo organizirana, za plesalce je bilo odlično poskrbljeno. S svojim plesom na tekmi nisva zadovoljna in sva zasedla 50.–51. mesto. Včasih je treba pasti globoko, da lahko realiziraš situacijo, se potem pobereš in v našem primeru razviješ ples prvaka," sta po tekmi ugotavljala Jure in Milana.
Blaž Pocajt je bil uradni spremljevalec obeh parov.
Uradni spremljevalec tekmovanja je bil trener obeh parov Blaž Pocajt, ki je za naš portal ekspeditivno sporočil (za kar se mu zahvaljujem): "Tekma je bila zelo lepo organizirana v prekrasni dvorani. Vse se je dogajalo po urniku, zato da je bilo vzušje zelo sproščeno. Naša dva slovenska para sta zelo mlada in vidim zelo velik potencial, da imamo lahko čez nekaj let res vrhunske pare v članski kategoriji, čaka pa nas še  veliko dela. Iliya in Ana sta bila 29., kar je zelo dober rezultat za leta, ki jih imata, zmanjkalo jima je samo šest zvezdic do četrtfinala, kar se mi zdi izjemno. Odplesala sta najboljše, kar znata, vidim pa veliko stvari, na katerih je treba delati naprej. Jure in Milana sta prav tako zelo potencialen par, ampak se nekako nista ujela na tej tekmi v standardu. Res je, da smo delali zdaj veliko več na latinu, ampak to ni izgovor. Že vidimo in strmimo k novim izzivom, ki so definitivno na poti. Moramo pa pri njiju veliko bolj konstantno postaviti koncept dela, da ne pade raven določene discipline, če delamo več na drugi, kar je težko, ampak ne pomeni, da ni možno. Vidim, kje imamo manko, smo pa pred odločitvami tudi, kako naprej. Skratka imamo veliko dela za razviti se in vidim oba para kot zelo perspektivna. Sem zadovoljen kot trener, čaka nas pa predvsem vnaprej veliko odrekanja in trdega dela. Kajti samo tisti, ki si dovolj želi, dobi. Naj pa povem, da je na tej tekmi tudi plesal moj varovanec Martin Mestek, ki pleše za Češko in ji je priplesal 46.–48. mesto. Vse čestitke tudi njemu."
Naslov sta obranila aktualna svetovna prvaka Dmitrij Zharkov in Olga Kulikova iz Rusije. Tekmovanje je sodil tudi slovenski sodnik Marko Vodnik.

Prihodnji teden čaka evropsko prvenstvo v latinu kategorijo starejših mladincev. Kot so mi sporočili iz pisarne Plesne Zveze Slovenije, nas bosta zastopala dva para, Matic Vučina in Tosia Robar Žerak ter Jan Hafner s Pino Eržen. Uradna spremljevalka bo Natalija Banovič, prvenstvo pa se bo odvijalo v Sočiju.