Evropsko: steparji s sedmimi, diskačice brez medalje

Po zaslugi Lukcev do kolajn na evropskem prvenstvu.

Takoj po skupnem državnem prvenstvu so plesalci disco dancea in stepa odpotovali še na evropsko prvenstvo. Eni bližje kot drugi in temu posledično je bila tudi slovenska reprezentanca večja in manjša ter eni boljši kot drugi.
Na daljno Švedsko v Orebru se je med 1. in 3. julijem odpravila le osemčlanska disco dance ekipa pod vodstvom Dejana Zečevića. V slovenskih vrstah pa nismo imeli niti sodnika, a naše tekmovalke so pokazale, da so kljub temu lahko med najboljšimi. V hudi in številčni konkurenci si je najboljši rezultat priplesala članska dvojica s 7. mestom.

Najboljši slovenski disco dance plesalki ta hip – Tjaša Gazdag in Janja Gomboc.
Tudi 12. mesto, na katerem je pristala prav tako Tjaša Gazdag v kategoriji med članskimi solistkami, pa kaže na to, da se plesna zvrst disco dance v Sloveniji zelo dobro razvija, na kar so pravzaprav kazali že lanskoletni rezultati z evropskega in svetovnega prvenstva.
Disco dance solistke.
Step plesalci pa so skoraj istočasno, natančneje 3. in 4. julija, tekmovali na drugi strani Evrope, in sicer na Češkem v Pragi. Konkurenca je bila manj številčna, saj so videli kar nekaj finalov brez predtekmovanja, a kljub temu je tekmovalo deset evropskih držav.
Evropsko prvenstvo v stepu v Pragi na Češkem.
Čedalje več organizatorjev mednarodnih tekmovanj vključi v urnik tudi srečanja, kjer si tekmovalci ali trenerji izmenjujejo mnenja v dobrobit svetovnega plesa. Poleg tega pa radi občasno pripravijo tudi wrokshop s priznanimi trenerji, koreografi ali plesalci, česar bi si tudi sam v prihodnosti želel več.Tako smo bili tokrat priča master step klasu s Sergejem Ostepenkom iz Ukrajine.
Sergej Ostepenko in njegov master step klas.
Slovenske sodniške barve je zastopala Žužana Barta, vodja naše reprezentance pa je bil Jadran Živkovič.
Mednarodna sodniška step ekipa.
Slovenski step plesalci so se domov vrnili s sedmimi osvojenimi medaljami. Sara Živkovič iz plesnega kluba Bolero je z vztrajnostjo končno postala evropska prvakinja v kategoriji med članskimi solistkami.
Evropski prvaki so postali tudi plesalci iz plesnega kluba Lukec tako v kategoriji med članskimi trii kot tudi v mali skupini. Njihovo izjavo si lahko preberete v rubriki Ritem izjav.
Vice evropski prvak je med članskimi solisti postal Amadej Jankovič iz plesnega kluba Forma.
Vice evropska prvaka pa sta tudi Brina Lukež in Luka Vodlan iz plesnega kluba Lukec, v kategoriji med članskimi dvojicami.
Bron je šel v roke prav vsakemu članu iz formacije Fire iz plesnega kluba Forma.
Čeprav so si Slovenski plesalci največ finalnih uvrstitev priplesali med mladinsko konkurenco, si žal le-te niso uspeli priplesati nobene medalje. Si je pa zato v kategoriji med otroki med moškimi solisti naslov vice evropskega prvaka in s tem srebro priplesal Alen Halilovič iz plesnega kluba Lukec. Vse ostale rezultate pa lahko preverite na spletni strani Plesne zveze Slovenija.
Zdaj pa se lahko končno začnejo počitnice za vse plesalce, koreografe in trenerje modernih tekmovalnih plesov. Uživajte in se beremo septembra!

View Gallery 12 Photos