Evropsko prvenstvo v standardu. Miha Vodičar in Nadija Bičkova petnajsta

Miha in Nadija na parketu v Cambrilsu. (Foto: WDSF)

Teden dni bo evropskem prvenstvu v latinu, ki se je odvijalo v Aarhusu na Danskem, se je plesna družba preselila v Španijo. Cambrils blizu Barcelone postaja že skoraj tradicionalno prizorišče na aprilskem urniku mednarodne plesne zveze WDSF. Poleg nabiranja točk za lestvico pa je sobota minila še v znamenju evropskega prvenstva v standardnih plesih za člane. Evropska prvaka sta postala aktualna svetovna prvaka Simone Segatori in Annette Sudol iz Nemčije.

Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta zasedla petnajsto mesto, kar je za mesto slabše kot lani, ko sta si v Moskvi priplesala polfinale in delitev trinajstega do štirinajstega mesta. Miha je takoj po zaključku njunega tekmovanja povedal: "To je drugo evropsko prvenstvo in prvo v standardu, ki je bilo sojeno po novem načinu 2.1. Sva zadovoljna, kako sva odplesala, saj nisva imela dovolj časa za pripravo, ker sva delila treninge pol standard in pol latin in vse svoje moči usmerjava za evropsko prvenstvo v kombinaciji, ki bo prihodnji konec tedna v francoskem Megeveu. Z nama sta bila na tekmi tudi Branko in Alenka Bohak, ki sta nama dala vso podporo. V Megeve pa potuje cela najina ekipa. Pri tem mislim na starše, navijače, prijatelje …" Miha in Nadija sta se zgodaj zjutraj vkrcala na letalo v Barceloni, da bosta čim prej doma, saj ju zvečer čaka še druga premiera v Anton Podbevšek teatru v predstavi Prevzetnost in pristranost režiserja Matjaža Bergerja. V predstavi sta seveda plesalca, in Miha dodaja: "Po dolgem času sodelujeva spet v precej zahtevni in drugačni predstavi. Spet je za naju nekaj novega, drugačnega."

… (foto: WDSF)
Naš drugi par na evropskem prvenstvu v standardu je bil Tine Kranjc in Saša Ul, ki pa sta uvrstitev od lani izboljšala. Lansko devetinštirideseto mesto je pozabljeno in spomnila se bosta aktualne uvrstitve, in sicer osemintridesetega mesta. Tine in Saša svoje uvrstitve za naš portal nista komentirala. Med sodniki, ki so sodili 57 parom, tokrat ni bilo slovenskega predstavnika oziroma predstavnice. Plesalci in plesalke pa so se med samim tekmovanjem z minuto molka poklonili žrtvam letalske nesreče nemškega avioprevoznika Germanwings.
Se pa že danes odvija še eno evropsko prvenstvo na istem parketu, in sicer v latinskoameriških plesih za starejše mladince. Naše barve zastopajo Jure Bergant in Ana Mesec ter Volodimir Nielienson in Naja Dolenc. Kako so odplesali, pa izveste jutri.