Evelin in Mateju je uspelo. Postala sta svetovna prvaka v rokenrolu!

Evelin in Matej sta presenetila sodnike in se zavihtela na svetovni vrh. (Foto: ArhPhotoTeam)

Plesna zveza Slovenije nima svojega tiskovnega predstavnika, zato je toliko bolj razveseljivo dejstvo, da si ga je oziroma si jo je omislil Marko Hren iz Plesnega mesta. Prek Kaly Kolonič pridejo vse aktualne informacije do našega portala. In tokrat ploskamo našim plesalcem in plesalkam v rokenrolu. Kaly sporoča: "Svetovno prvenstvo v Bourg en Bresseu v Franciji je bilo zaradi terorističnih napadov v Parizu nekaj časa pod vprašanjem izvedbe, a naposled je odjeknila informacija, da bo tekmovanje izvedeno. Čeprav se je vsaj pri prvih korakih le čutila rahla napetost, pa je iz situacije kmalu ozračje preraslo v prijateljstvo med plesalci, toplo in bučno navijanje s tribun pa jih je počasi vendarle sprostilo in tekmovanje se je končalo z izjemnim uspehom za Slovenijo, saj sta plesalca Evelin Arh in Matej Matečko postala svetovna prvaka v rokenrolu, njuna starejša kolega Julija Horvat Zilhofer in Luka Brulc iz članske kategorije pa sta zabeležila drugo mesto na Svetovnem pokalu. To pa niso edini odlični rezultati slovenskih plesalcev, ki jih je spremljala najglasnejša ekipa navijačev, ki so tokrat res dobili še dodaten vzgon za svoj navijaški vzklik, kdor ne pleše ni Slovenc."

Na najvišji stopnički.

Matej in Evelin sta seveda zadovoljna: "Rokenrol niso samo treningi, tekmovanja in nastopi, plesalci in trenerji smo dobri prijatelji, družimo se med seboj, si pomagamo, skupaj preživljamo večino časa, med treningi, tekmovanji in tudi ob prostem času smo pogosto skupaj. Steber naše družine so trenerji in vodstvo kluba, ki so ves čas z nami, ob uspehih, neuspehih, veselju, pa tudi ob manj veselih trenutkih, ko nas s svojimi besedami spodbujajo za naprej. Nama je ta spodbuda zelo pomagala v trenutkih. ko ni in ni šlo za korak višje, a potrebno je verjeti in sanje postanejo resničnost. Ni potreben le talent, potrebna je roka, ki te vodi v pravo smer, hvala trenerjem, vredno vas je bilo poslušati, trdo vaditi in na koncu visoko dvigniti pokal za Slovenijo … in tudi za naju."
Anita Vihtelič in Marko Hren, ki skupaj vodita Plesno mesto že 25 let.

Marko Hren pa je komentiral dogajanje v Franciji: "Razdalja med Parizom in Bourg en Bresseom je okoli 500 km, a strah ali pa vsaj velika mera nelagodja je vladal med plesalci, trenerji in navijači. Organizator je poskrbel, da so dobivali vse potrebne informacije, zelo hitro pa se je po telefonu oglasil tudi predstavnik iz ambasade, poslali pa so tudi informacije o stanju iz ministrstva za zunanje zadeve in predsednikovega urada."  Markova nekdanja soplesalka Anita Vihtelič pa je dodala: "Kljub izjemno dobrim treningom, nesporni pridnosti in predanosti ter talentu sta Matej in Evelin kar šestkrat zapored osvojila drugo mesto. Vse je že kazalo, da se bo tako končala sezona, a z Markom sva s parom še naprej delala predvsem na odrskem nastopu, ki mora očarati publiko, sodnike, in to se lahko doseže le, če se pleše iz srca. Vse to sta  Matej in Evelin imela že ves čas v sebi, samo na dan je moralo priti!"
Trener Boštjan Pavček.

Njun trenerski tim Boštjan Pavček in Irena Petan sta napela vse moči, da bi še izboljšali nastop, a nekako ni in ni šlo stopničko višje. Celo sezono sta Evelin in Matej vadila tudi svojo akrobatiko, z Juretom Herzmanskim in občasno tudi Markom Rusom pa so se pripravljali tudi za prihodnjo sezono, ko bosta plesala v članski kategoriji. "Evelin in Matej plešeta skupaj že skoraj pet let in zaradi starostne razlike sta šele letos lahko začela zastopati Slovenijo tudi na mednarodnih tekmovanjih. Že na prvem tekmovanju sta dobesedno presenetila celotno svetovno sceno, saj sta se zavihtela na drugo mesto in pred nami je bila še cela sezona. Sta izjemno prizadevna, poleg treningov veliko tudi nastopata, torej se skorajda vsak dan kalita v svojem plesnem izrazu, publika ju naravnost občuduje."

Evelin in Matej sta se zapisala med zvezde. To je nov naslov svetovnih prvakov po kar dolgem premoru, saj sta davnega leta 2009 svetovna prvaka v starejšemladinski kategoriji postala Helena Gutnik in Jaka Južnič, prav tako iz Plesnega mesta, kjer je zagotovo valilnica svetovnih prvakov, saj so v svetovni špici tudi Luka in Julija ter drugi plesni pari. Slovenija je znova pokazala, da je treba na naše plesalce še kako računati tudi v prihodnje  Vse rezultate pa najdete na spletni strani Plesne zveze Slovenije.

View Gallery 5 Photos