Europa Donna in bolerovci s tekom in plesom v boj proti raku dojk

Bolerovci so bili še posebej aktivni; plesali in tekli so v Ljubljani …

Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna je tudi letos v Ljubljani in Mariboru organiziralo Tek in hojo za upanje pod sloganom "Zaveži za življenje", ki že osmo leto zapored predstavlja uvodni dogodek v rožnati oktober, svetovni mesec boja proti raku dojk. Prireditvi sta v obeh mestih potekali pod častnim pokroviteljstvom Ministrstva za zdravje. V prestolnici se je v soboto, 24. septembra, zbralo okoli 800 tekačev in pohodnikov, ki so zbrali 8.000 evrov. Denar bo namenjen projektom, s katerimi bodo pomagali bolnicam, ki so se znašle v težki finančni situaciji. Minulo soboto, 1. oktobra, pa se je prireditev odvijala tudi v Mariboru, kjer se je je udeležilo 544 tekačev in pohodnikov.

Na teku v Mariboru se je zbralo več kot petsto tekačev in pohodnikov.
Dogajanje so še dodatno popestrili Konservatorij za glasbo in balet Maribor, Mešani pevski zbor Pro Musica Maribor, Matevž Česen in Plesna šola Bolero, slednja je bila letos še posebej aktivna, saj so se nekateri njeni člani udeležili kar obeh prireditev – v Ljubljani in Mariboru, s plesno-telovadnimi točkami pa so se predstavila številna športna društva. Na mariborskem dogodku so zbrali 2.720 evrov, ki jih bo Europa Donna skupaj z izkupički drugih dogodkov in aktivnosti v rožnatem oktobru prav tako namenila projektom, s katerimi bo pomagala bolnicam v težki finančni situaciji.
Bolerovci v Ljubljani v družbi predsednice slovenskega združenja Europa Donna Mojce Senčar.

"Ko smo se bolerovci in Europa Donna dogovorili za sodelovanje na letošnjem Teku za upanje, ki ga že vrsto let pripravljajo kot uvod v rožnati oktober, smo bili precej ponosni, da nam je omogočeno, da tako kot najbolje znamo – s plesom – pripomoremo k dobri volji na tako posebni prireditvi. Posebni zato, ker združuje ljudi, ki jim v življenju morda ni bilo najlažje, pa kljub temu s pozitivno energijo in veliko optimizma gledajo nanj. Nika Kljun, Matevž Česen ter plesalke in plesalci (v Ljubljani so nastopile Women Power in Fantasy, v Mariboru pa Klara in Petra Peček Tian Ramčilovič Čehič) so svoje sodelovanje takoj potrdili.
Sestri Peček sta z veseljam nastopili na mariborskem odru.

Svoj košček v mozaik pa smo želele dodati tudi plesne pedagoginje in prijavile smo se na tek. Res je poseben občutek, ko tečeš ali hodiš v množici ljudi, ki na prvi pogled pravzaprav nimajo prav dosti skupnega (pravi tekači, majhni otroci, deklice s kužki, mamice z vozički, starejše gospe, ki se na 2 kilometra podajajo z berglami …). Pa vendar nas je na ta dan družila lepa misel, dobro dejanje in na cilju smo bili prav vsi nasmejani, pozitivni in dobre volje! Že v Ljubljani smo se imeli odlično, zato ni čudno, da smo se teden dni kasneje zapeljali še do Maribora. Ker smo tam z letošnjo sezono odprli vrata novi plesni šoli, so se nam pridružili tudi naši novi mariborski sodelavci in sodelavke, in namesto, da bi se bolje spoznali v plesni dvorani, smo to priložnost dobili v prečudovitem Mariborskem mestnem parku. Vsa pozitivna energija, dobra družba, lep sprejem Europa Donne, predvsem njihove predsednice gospe prim. Mojce Senčar, pa so še bolj potrdile odličnost naše odločitve, da se udeležimo teka, in veselimo se že naslednjega!"
so za naš portal sporočili iz Bolero teama.
Teka in hoje za upanje se je poleg nekaterih znanih obrazov v Mariboru udeležil tudi novinar in urednik spletnega portala Pozareport Bojan Požar (desno), poleg njegov prijatelj Igor Domanjko.
View Gallery 5 Photos