Elita navdušna nad Zoranom in Tatjano, Vodičar in Bičkova navijala za Rusa

Zoran in Tatjana ob prihodu na ljubljansko letališče. (Foto: Marko Mesec)

Kot smo že poročali, sta Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič v soboto postala svetovna prvaka v latinskoameriških plesih. Veselje in zadovoljstvo obeh plesalcev je bilo huronsko, saj sta za ta naslov skupaj delala dvanajst let.

Začelo se je pred dvanajstimi leti.
Dogodkov tiste sobote v Singapurju, kjer se je prvenstvo odvijalo, ne bosta nikoli pozabila. "Na tekmo sva prišla direktno z letališča in imela sva res malo utrujene noge, a sva bila že po prvi rundi neverjetno lahka in sproščena. Res pa je, da sva se na časovno razliko pripravljala že doma in sva se zbujala tam okoli pete ure zjutraj in odbrzela na trening. Tako sva najini telesi najlažje pripravila na časovno razliko, ki naju je čakala. Skoraj trinajsturni let iz Munchna do Singapurja sva brez težav premagala. Sploh nazaj grede, ko sem jaz sedela v biznis klasu, ki sem si ga pridobila z miljami," je za naš portal veselo pripovedovala Tatjana ob vrnitvi v domači klub Urška.
Zmagovalca s pedagogom Davidom Cacciarrijem v Singapurju.
Njuni plesni kolegi od Nataše Ambrož, Metke Mesesnel Bizilj, Blaža Pocajta, Maje Geršak, Petra Majzlja in kopice plesalcev so za njiju navijali že v soboto, ko so v Urški organizirali družabno srečanje in spremljanje tekmovanja prek interneta. Pripadnost so pokazali tudi ob prihodu obeh šampionov, ko so ju zgodaj zjutraj pričakali na ljubljanskem letališču.
Objemanju na letališču ni bilo konca.
Skupinsko poziranje z zmagovalcema.
"Bila sva presenečena in ganjena, saj tega nisva pričakovala. Pripravili so nama res prisrčno dobrodošlico," je povedal Zoran. Plesalca sta se udeležila še treninga, ki ga je vodila Maja Geršak, kjer sta povedala še nekaj besed, kako je treba imeti vedno cilj v življenju. "Pot do cilja je težka, a če veš, zakaj delaš, potem ni nič težko. Midva sva ga dosegla, prepričana sva, da ste tudi vi na dobri poti. A treba je delati."
Zoran in Tatjana sta plesalcem namenila nekaj spodbudnih besed in navodil, kako postati še boljši plesalec.
Zoran in Tatjana se bosta še nekaj dni sončila v sladkem svetovnem zmagoslavju, njun urnik pa je vseeno že začrtan do konca letošnjega leta in še malo naprej. "Imava kar precej tekem, izpustila pa bova International v Londonu, saj nama v tem trenutku res ni treba plesati te velike angleške tekme. Sem namreč edini plesalec v Sloveniji, ki ima osvojenih vseh pet glavnih in pomembnih naslovov. Zmagala sva na evropskem in svetovnem prvenstvu in na vseh treh angleških tekmovanjih UK, Blackpool in International. To ni uspelo niti Andreju Škufci."
Zoran Plohl ima osvojenih vseh pet velikih plesnih naslovov.
Na vprašanje, ali se mislita po štirih letih plesanja za Hrvaško vendarle vrniti pod okrilje Slovenske plesne zveze, pa odgovarjata: "Le zakaj? Plesna zveza Slovenije bi imela rada samo najine rezultate, ne pa naju. Na Hrvaškem se za naju trudijo po svojih najboljših močeh in igrajo odprte karte. PZS ima Miho Vodičarja in Nadijo Bičkovo, ki sta v Singapurju navijala za ruski par Zajcev&Kuzminska in ne za naju. Bila sva začudena, a je že moralo biti tako," sta zaključila šampiona, ki z letom 2012 prehajata v kategorijo profesionalci in bosta konkurenca prej omenjenemu Andreju Škufci in Melindi Torokgyorgy.

View Gallery 8 Photos