Ekskluzivno. Slovenski ples tudi v Tel Avivu

Slovenska plesalka Marija Slavec je postala del skupine Vertigo. (Foto: Gadi Dagon)

V Paradi plesa, edini oddaji na slovenskih televizijah, si oglejte ekskluzivno in atraktivno reportažo iz Izraela. Naša ekipa je obiskala plesni festival Dance Exposure, ki se vsako leto decembra odvija v Tel Avivu. V prvem delu vas bodo navdušili izjemni plesalci, za katere velja, da so neverjetno natančni, močni v izrazu in brezkompromisni v izvedbi.

Ponos slovenskega plesa v Izarelu; levo Marija Slavec, desno Kaja LIn Jagodič Avguštin.
Takšni sta tudi slovenski plesalki Marija Slavec in Kaja Lin Jagodič, ki sta svoj novi dom našli v Tel Avivu v skupini Vertigo in Fresco. Z vami pa bodo še skupine, ki so največje tudi na mednarodni plesni sceni in krojijo plesni zemljevid sveta.
Rina Schenfeld v objektivu Parade plesa.
To so Kibbutz Dance s koreografom Ramijem Beerom, legenda modernega plesa Rina Schenfeld, plesalec Arkadi Zaides, skupina Shlomi Bitton.
Plesno platformo si je ogledalo okoli 100 gostov iz tujine.
Osemnajsto plesno platformo po vrsti si je ogledalo okoli 100 gostov, ki so v petih dneh vdihovali mojstrovine 27 predstav, ki jih je ustvarilo 39 koreografov in koreografinj. Številke so bile prisotne tudi ves čas festivala. Skupina Vertigo je namreč praznovala dvajseto obletnico delovanja, legenda sodobnega plesa Rina Schenfeld je ob petdesetletnici priredila mini razstavo in predavanje, izraelski balet je nazdravil ob petinštirideseti obletnici, slavili pa so tudi tisti, ki so zapustili nekatere velike skupine in odplesali na svoje, kot sta Sharon Eyal in Gai Behar, ki sta dala slovo Batshevi, ustanovila LEV in navdušila s predstavo Hiša.
Organizatorji festivala Rachel, Yair in koreograf Nir Bengal.
Ne spreglejte Parade plesa danes ob 21.40 na TV3 Medias.

View Gallery 5 Photos