Ekskluzivno. Premiera muzikala Wicked na Novi Zelandiji

Novinarka Tereza Poljanič z glavnimi igralci iz muzikala Wicked.

Sedemdeset let je minilo, odkar so se Doroteja, Strašilo, Kositrni drvar in Strahopetni lev prvič odpravili v Oz, da bi si izprosili tisto, kar jim v življenju najbolj manjka. A zgodba, ki sem si jo ogledala, se je zgodila, ko Doroteja še ni stopila čez prag čudežne dežele Oz. Muzikal Wicked – mistično zamolčana zgodba o čarovnicah iz Oza je namreč prispel na daljno Novo Zelandijo.

Wicked polni dvorane na Novi Zelandiji in Avstraliji …
Navdušeni kiwiji so se lahko podali na potovanje v Smaragdno mesto. Premierno so nastopili v Aucklandu v odmevnem gledališču Civic. Muzikal, pod katerega se podpisuje avtor glasbe in besedila Stephen Schwarz, je idejo našel v noveli Gregoryja Maguireja, ki izhaja iz zgodbe povedane iz zornega kota čarovnic.
Wicked je bila tako na Broadwayu kot na West Endu ena najdonosnejših predstav zadnjega desetletja. A tudi novozelandska različica si obeta velike uspehe. Ne samo, da je "budget" za znano glasbeno poslastico zavidljivih 12 milijonov ameriških dolarjev, tudi številke povedo, da je zanimanje za plesno, pevsko bogate muzikale precejšnje. Predstave v Aucklandu so namreč že skoraj vse razprodane. V vsaki predstavi se je zvrstilo kar 350 broadwaysko dodelanih kostumov, 69 lasulj, 54 scen z raznoraznimi efekti in 34 avstralskih in novozelandskih plesalcev ter pevcev. Gre za eno največjih glasbeno scenskih del postavljenih na oder aucklandskega gledališča v njegovi zgodovini.
Predstavo sta zaznamovala odrsko razkošje in blišč, kar je sicer zelo značilno za muzikale. Premiero si je ogledal tudi avtor broadwayske postavitve Stephen Schwarz in bil z izvedbo več kot zadovoljen. V glavnih vlogah nastopajo Suzie Mathers v vlogi Glinde, Jamma Rix v vlogi zelene Elphabe, Jay Laga’aia kot Čudezni čarovnik z Oza in Maggie Kirkpatrick v vlogi zvite Madame Morrible. Igralce spremlja novozelandski simfonični orkester in broadwaysko utrjen kreativni tim. Oglejte si ekskluzivne odlomke s premiere in intervjuje glavnih zvezd narejene posebej za portal, ki ga pravkar berete, za kar gre zahvala Krissy Dwyer in njeni Dwyer Production.

View Gallery 4 Photos