Ekskluzivno na TV3 Medias. Plesati folkloro in hip hop je modno

Dr. Bojan Knific in Roman Urek, mojstra svojega plesnega področja.

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah vas vabimo v zanimivo družbo folklore in street plesa. Pogled na folklorno sceno nam bo razkril dr. Bojan Knific, etnolog in svetovalec za folklorno dejavnost pri JSKD.

Danes je ukvarjati se s folkloro preprosto modno.
Številke, ki kažejo, koliko ljudi se ukvarja s folkloro pri nas, so navdušujoče. V skoraj 200 odraslih folklornih skupinah pleše nekaj manj kot 4000 plesalcev, v 250 otroških skupinah pleše skoraj pet tisoč plesalcev. Dr. Bojan Knific vam bo razkril, zakaj je plesati danes folkloro modno.
Etnolog dr. Bojan Knific vam bo zaupal, kako folklorne skupine poustvarjajo plesno, pevsko, glasbeno, duhovno in oblačilno dediščino.
Kadar omenimo hiphop, street ples, free style ali pa prostor v Šiški v Ljubljani z imenom Urban Roof, potem je vse to povezano s plesalcem Romanom Urekom. Man Ro je njegov vzdevek, kar bi pomenilo mož surov, in Roman pravi, da si ga je izbral zato, ker se mu zdi, da smo celo življenje surovi. Zaupal vam bo tudi, koliko superg na leto "porabi" oziroma izrabi.
Roman Urek je tudi aktualni solo državni prvak v hiphopu.
Oddajo Parada plesa z Bojanom in Romanom, ki smo jo posneli v ambientu slaščičarne Lolita, si lahko ogledate v torek, 18.6., ob 22.30 na TV3 Medias. Parada plesa, ker je dan brez plesa izgubljen dan.
Oddajo smo posneli v …
… ambientu slaščičarne Lolita.
View Gallery 6 Photos