Ekskluzivno na naši sceni. Jure Gostinčar in Žigan Krajnčan

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah vas vabim v družbo dveh odličnih plesalcev, ki sta med seboj povezana, a zelo različna. Jure Gostinčar je postal Naj plesalec leta 2012 po izboru Plesne zveze Slovenije, čeprav ga je ta naslov doletel ravno v obdobju, ko je začel opuščati tekmovalno plesno sceno. Že nekaj časa je namreč del plesne skupine ali kompanije, kot plesalci radi poimenujejo svojo pripadnost enemu koreografu.

Solist leta Jure Gostinčar v predstavi Razpotja.
Juretov drugi dom je Kjara’s Dance Project, s katerim uresničuje vse svoje plesne in življenjske sanje. Zaupal je še, da poleg plesa obožuje tudi hrenovke in da se precej nezdravo prehranjuje. Ni pa manjkal njegov osebni predmet, s katerim je Jure pač Jure.
Žigan in Jure sta plesna kolega.
Z Žiganom Krajnčanom si delita plesni oder v mjuzikalu Manjka, mi manjka, katerega glavna avtorica je Žiganova mama, pevka Romana Krajnčan. Žigan si je ravno v času snemanja Parade plesa nadel ime Two Times Born oziroma TTB, saj si kot plesalec v t.i. betlih moraš nadeti umetniško ime. Priznava, da je kljub večletnemu plesanju začel prav plesati šele pred nekaj časa.
Žigan pleše tako hiphop kot sodobni ples. Z Julijo Pečnikar sta postala ena od nagrajencev letošnjih Transgeneracij.
V precej odkritem intervjuju je pokaral slovenske hiphop sodnike pa tudi plesalce hiphopa, ki po njegovo vsi plešejo isto koreografijo, samo gibi so v drugačnem zaporedju. On pa je zagovornik originalnosti. Tudi Žigan je na pogovor prinesel nekaj osebnih predmetov, in sicer kapo ter obesek v obliki Afrike.
Oddajo smo posneli v ambientu hotela Gorjanc v Ljubljani.
Oddajo Parada plesa, ki smo jo posneli v ambientu hotela Gorjanc na Tržaški v Ljubljani, si oglejte danes ob 22.10 na TV3 Medias ali v ponovitvi v soboto, 18.5. ob 10.35. Parada plesa, ker je dan brez plesa izgubljen dan.

View Gallery 5 Photos