Ekskluzivno. Mama plesalca Cigoja priznava, da ga uničuje depresija

Ali je Miša Cigoj kot dr. Jekyll in Mr. Hyde?

Po zadnji aferi Miše Cigoja, ko se je ponovno fizično znesel nad svojo zadnjo plesalko Natalijo Ševčuk, smo poklicali njegovo mamo Doro, da nam razloži, kaj se z Mišo dogaja in kaj ga vodi vedno znova k dejanjem, ki so vredna obsojanja. “Za dogodek mi je povedal Miša takoj po treningu. Mislim, da je to, kar je storil obupno in nedopustno. Kot mama že dalj časa poskušam vse, da bi se njegovo stanje popravilo. Z njim so se ukvarjali tako psihologi kot psihiatri, a vsi pravijo, da ima nekaj v sebi, do česar ne pridejo. Miša se raje umakne, kot da bi se konfrontiral. Z nama z možem se skoraj ne pogovarja več, čeprav živimo v isti hiši in se srečujemo le v kuhinji in kopalnici. Še posebej je njegovo stanje kritično pri vremenskih spremembah, ko ga depresija spravi na tla. Če je polna luna, je nekoliko lažje. Vikend pred dogodkom je “jamral”, da mu je zelo vroče, da ga boli glava in videla sem, da jemlje tablete proti migreni. Ne vem, kaj naj še storim, nekateri mislijo, da se meša meni in ne njemu, ko hodim po strokovno pomoč. Ampak po drugi strani pa Mišo tudi vsi poznajo kot človeka, ki ga vsi izkoriščajo,” je za naš portal eksluzivno povedala Dora Cigoj.

Miša in Anna Matus sta na plesišču odlično funkcionirala.
Miša že nekaj časa tudi skrbi za fizično kondicijo, in sicer z osebnim trenerjem Miho Golobom, ki je takole opisla njun odnos:”Vse skupaj se mi zdi izredno čudno in pretirano! Kaj je res, kaj ni, nočem komentirati, saj ne vem, kaj se je pravzaprav v resnici zgodilo. Trenutno pa lahko komentiram samo odnos med mano in Mišo, ki je bil vedno korekten, prijazen in pošten. Miša vlaga v ples ogromno energije in truda, saj je menedžer, koreograf, trener, vodja svoje plesne šole Maxim, zaključuje fakulteto, poleg tega še posveča ogromno energije plesalkam, saj jim vedno uredi vizume, stanovanje, nauči se njihovega jezika, skratka omogoči jim možnosti za bivanje in profesionalno treniranje v Sloveniji. Povrh vsega trenira moj način treninga, ki je produktiven in naporen, in vse to samo zato, ker hoče, da je profesionalen in v samem vrhu z rezultati. Pri njem tega nihanja razpoloženja nisem nikoli opazil, nikoli ga nisem videl nasilnega oz. agresivnega (zverinskega, takšnega, kot ste ga predstavili) kvečjemu ga imam za pozitivno osebo in osebo, ki ima smisel za humor.”
Miha Golob ima o Miši sama pozitivna mnenja.
Za mnenje smo prosili tudi plesno trenerko in pedagoginjo Natašo Ambrož, ki je bila zelo kratka v svoji izjavi in je povedala, da o dogodku ve samo iz medijev in ga težko komentira, da ji je žal, da ples na ta način dobiva negativno publiciteto, ki je vsekakor ne potrebuje.
Nataša Ambrož meni, da tovrstna dejanja niso dobra promocija plesa.
Plesalka Anamarija Novak je na socialnem omrežju facebook pod naš včerajšnji članek komentirala: “Vsekakor takšno nasilje obsojam in upam, da se nobeni več to ne bo zgodilo. Lahko pa rečem, da je kljub vsem škandalom dober trener in svoje delo s plesalci opravlja zelo korektno. Vsaj do zdaj ga je."
Anamarija Novak je s soplesalcem Lukom Vodlanom redno na treningih v plesnem studiu Maxim.
Miran Pritekelj, Mišev prvi trener, včeraj smo pomotoma zapisali, da je to bil Franjo Kozar, za kar se obema opravičujemo, pa je kot član izvršnega odbora pri sekciji za standardne in latinskoameriške plese ter član disciplinske komisije pri Plesni zvezi Slovenije komentiral: "Mišo poznam, ko je prišel k meni na prvi trening davnega leta 1989, mislim, da je bil star sedem, osem let. S prvo plesalko Katjo Marc sta pridno trenirala. Zadnja leta pa se mi zdi, da je zelo nervozen. Dejstva o dogodku mi niso znana, mislim pa, da mu tega vsekakor ni treba. Mi bomo počakali, da vidimo, kaj bosta dejala policija in sodstvo, potem bo disciplinska komisija ukrepala, kot je pri Miši že nekajkrat in lani pri Juriju Batagelju. Imamo te možnosti, natančno kakšne, pa bi moral pogledati v pravilnik. Vsekakor pa mislim, da Miša potrebuje pomoč."
Za mnenje o dogodku in ukrepih smo prosili tudi predsednika Plesne zveze Slovenije Draga Šuleka, a ga do zaključka članka še nismo dobili.
Predsednik Plesne zveze Slovenije Drago Šulek še ni podal uradnega mnenja o konkretnih ukrepih proti Miši Cigoju.
Športni direktor pri PZS Marko Vodnik je komentiral, da "osebno vsako nasilje nad komerkoli, kjerkoli se dogaja, ostro obsoja. Za takšna dejanja, v kolikor so se zgodila, ni opravičila in storilci morajo biti sankcionirani v skladu z veljavno zakonodajo."
Marko Vodnik, na fotografiji desno s plesalcem Jurijem Batageljem, obsoja vsa nasilna dejanja.
Sicer pa je Miša za naš portal obljubil ekskluzivni intervju, a šele takrat, ko se bodo stvari pomirile.

View Gallery 7 Photos