Ekskluzivno: baletnik Anton Bogov postal biznismen za kristale

Najpopularnejši mariborski baletni zvezdnik Anton Bogov je odšel med biznismene.

Prvak mariborskega baleta Anton Bogov je na nedavni premieri baleta Giselle v Mariboru znova dokazal, da pri svojih petintridesetih letih in kljub obrabljenim kolenom še vedno lahko računamo nanj. Njegovi skoki in še bolj doskoki so bili popolnoma prepričljivi ter so zaprli usta vsem, ki menijo, da je Bogov že odplesal svoje.

Anton Bogov s soplesalko Catarino de Meneses v baletu Giselle koreografa Rafaela Avnikjana.
Ni dvoma, fant iz Omska je v presneti formi in vstopa v sedemnajsto leto bivanja v Mariboru. Pred dvanajstimi leti je postal tudi slovenski državljan. Letos spomladi pa se je mu je ponudila priložnost, da postane ekskluzivni zastopnik za celotni Balkan, in sicer za češko podjetje Mont Bleu. Podjetje, ki ga v Pragi vodi oblikovalec Akop Nikogosyan, se ukvarja z različnimi artikli, kot so pilice, ogledalca, pincete, škarjice, vžigalniki in nakit. Produkti pa so izdelani ali okrašeni s pristnimi Swarovski kristali.
Na spletni strani www.monte-bleu.eu vas bo Bogov prepričal, da so njihovi izdelki najboljši.
Bogova smo poklicali za komentar in z veseljem nam je pojasnil, kaj se pravzaprav dogaja na njegovem baletno-poslovnem področju. ”Zelo preprosto se mi je ponudila možnost, da prevzamem zastopanje za celotni Balkan. Moj brat je namreč generalni menedžer podjetja Mont Bleu. Sam pa moram malo misliti na prihodnost in z veseljem sem sprejel ponudbo. Lahko se pohvalim, da mi gre zelo dobro, je pa kar naporen biznis. Sam nimam dovolj časa, da bi oskrboval trgovine in frizerske salone z artikli in izdelki Mont Bleu, zato imam trgovske potnike in potnice. Največje tržišče je zaenkrat v Ljubljani, razmišljam tudi o odprtju trgovine, ampak zaenkrat nimam časa, ker sem še precej zaseden z nastopi.”
Bogov bo v prihodnje razpet med baletom in kristalnim biznisom.
Anton bo konec decembra nastopil tudi kot gost ljubljanskega baleta, in sicer v Hrestaču. Čaka pa ga še nekaj tradicionalnih gostovanj na Japonskem in v Novem Sadu. Očitno mu gre kot po maslu, saj je svojim življenjem zelo zadovoljen. Tudi zato, ker se je končno umiril ob mariborski balerini Ines Petek, s katero sta zaljubljena že tri leta.
Balerina Ines Petek je menda umirila nemirni Antonov duh in ljubezen traja že tri leta.
Poslovni načrti pa so usmerjeni tudi v prihodnost, saj trenutno posluje kot espejevec, a po novem letu razmišlja, da bi odprl d.o.o. “Razmišljam, da bi dal podjetju naziv Pilica d.o.o., saj so naš najbolj zaželen artikel steklene pilice,” je na koncu dodal Bogov.

View Gallery 5 Photos