Dunajski mednarodni festival ImPulsTanz 2024 odpira vrata plesnih delavnic! Vabljeni v prenovljeni Arsenal!

Poletni Dunaj vabi na ples med 11. julijem in 11. avgustom. (oblikovanje: cin - cin)

Dunajski plesni festival ImPulsTanz najavlja štart rezervacij za 254 plesnih delavnic in raziskovalnih projektov; kmalu sledi tudi program nastopajočih na letošnjem festivalu!

Po lanskoletnem praznovanju 40. obletnice mednarodnega plesnega festivala ImPulsTanz ekipa najavlja prve dogodke, ki se bodo odvijali med 11. julijem in 11. avgustom. Kot vedno se aktivnosti začnejo z razpisom za plesne delavnice, ki jih bo letos kar 254 skupaj z raziskovalnimi projekti. Povabljenih je 157 plesnih pedagogov tako iz Avstrije kot celega sveta. Delavnice so namenjene plesnim profesionalcem in tudi tistim, ki to niso, ampak samo radi plešejo.

Fio Losin in Rio Rutzinger sta kuratorja plesnih delavnic na fetsivalu ImPulsTanz. (foto: Yako One)

Sedemnajst plesnih stilov od improvizacije, jazza, sodobnega in hiphop plesa do baleta in moderna. Rio Rutzinger in Fio Losin, ki sta zadolžena za vsebino delavnic sta letos k sodelovanju povabila tudi nova imena. Na seznamu 36 novih pedagogov so tudi: Aisha Comissiong z afrokaribskim stilom, Ariel Douglas bo učil fenomen limbo plesa, Sonja Pregrad karaoke in drag, Jr Maddripp predstavlja krump ples, Marie Kaae pa groovanje.

Christopher Matthews na lanski zaključni produkciji. (foto: Yako One)

Seveda pa ne bo šlo brez preverjenih mojstrov, ki poletje preživijo s študenti na Dunaju: Doris Uhlich, Alleyne Dance, Sri Louise, Terence Lewis, Salim Gauwloos, Bruce Taylor, Risa Steinberg, Joe Alegado, Christopher Matthews.

Video prikaže vso pestrost delavnic na letošnjem ImPulsTanz festivalu.

In, če so se lani odvijale delavnice v športnem centru Schmelz pa je novica tudi ta, da se vračamo na staro lokacijo in sicer v Arsenal. Adaptacija je končana in na nove plesne energije čaka kar 13 prenovljenih dvoran.

Sri Louise in njen kavbojski ples. (foto: Yako One)

Prijave najdete na spletni strani festivala www.impulstanz.com Predlagam, da pohitite saj se nekatere delavnice napolnijo zelo hitro. Če se prijavite do vključno 31. maja prejmete 20 evrov popusta. Če ste v dvomih pa si privoščite izlet na Dunaj in si 14. julija oglejte dan odprtih vrat z dogodkom imenovanim Impressions’24 na katerem se predstavi plejada plesnih učiteljev in bo odločitev kaj izbrati zagotovo bolj enostavna.

Brez dvoma se na dunajskem festivalu uživa in zabava. (foto: Yako One)

Vabljeni tudi na zaključek delavnic, ki bo letos 10. avgusta. In seveda na ogled predstav. Program bo objavljen 8. maja. Stiskam pesti, da se letos uvrsti skozi sito in rešeto tudi katera od slovenskih plesnih predstav.