Državno prvenstvo v latinskoameriških plesih pod sloganom Prijetno domače

Državni prvaki Martina Smodiš, Roman Maček in Marjetka Friedl (foto: Marko Mesec)

Današnji zapis bo samo uvod v jutrišnjega, v katerem bom podrobno opisala, kaj vse se je dogajalo na parketu športne dvorane Osnovne šole Stična v Ivančni Gorici. Včerajšnja nedelja je bila v znamenju slogana občine Ivančna Gorica Prijetno domač’ in še posebej slovesna za osem novih državnih prvakov v osmih kategorijah. Nekateri plesni pari se že kitijo z osvojenim naslovom državnega prvaka v standardnih plesih. To so Roman Maček in Martina Smodiš, ki sta zmagala v kategoriji para ples. Roman je s svojo soplesalko Marjetko Friedl slavil zmago tudi v kategoriji seniorjev 2.

Med mlajšimi pionirji sta zmagala Oskar Preložnik in Gabrijela Šarec, med mlajšimi mladinci Enej Eržen in Tara Por. V preostalih kategorijah so se stopničk veselili: med pionirji Tian Pintarič in Kaja Katona, med mladinci Žan Ravnikar in Zara Avsec, med starejšimi mladinci Matic Vučina in Tosia Robar Žerak, med člani pa Jure Bergant in Milana Chekanova. Njuno izjavo si lahko preberete tukaj.
… (foto: Marko Mesec)
Na parketu seveda ni bilo prejšnjega državnega prvaka in zdaj že tudi nekdanjega partnerstva Vladislava Kolesnikova in Naje Dolenc. Par se je uradno razšel, jutri objavljam, kako se je Naja poslovila s pismom Plesni zvezi Slovenije. Vsekakor škoda za slovenski ples. Se je pa na plesišču znova pojavil profesionalec Miša Cigoj, ki po novem pleše kar s svojo ženo Svetlano Cigoj. Zakaj, izveste jutri.