Držauc 2015 v pričakovanju novih državnih prvakov in Nike Kljun

Janja Pušl z Bolerovci obljublja plesni spektakel v Medvodah.

Lani se je Plesna zveza Slovenije odločila, da izvede državna prvenstva v modernih tekmovalnih plesih, v rokenrolu in kombinaciji  latinskoameriških ter standardnih plesov v enem tednu. Očitno se je ta poteza zdela dobra, nekaj negodovanja je bilo le pri starših, katerih otroci in mladina plešejo latin in standard, z opozorilom, da je državno v kombinaciji preveč razvlečeno skozi cel tekmovalni dan. Letos pa bo tudi nekako tako, saj se bodo prvi kombinatorci na plesišče podali 25. junija že ob 10.00 zjutraj, tekmo pakončali okoli 21. ure.

S sodelavkama Andrejo Jordan in Anno DeDomicio.
Čas dogajanja prvenstva, imenovanega Držauc 2015, bo od 20. do 28. junija v Medvodah, organizator pa je PK Bolero z Janjo Pušl na čelu petnajstčlanskega organizacijskega ter strokovnega tima Plesne šole in kluba Bolero. Sicer pa bo pri izvedbi sodelovalo okoli petintrideset oseb. "Državna prvenstva v kombinaciji standardnih in latinskoameriških plesov, v modernih tekmovalnih plesih (hip hop, show dance, step, jazz, modern, electric boogie, break dance, disco dance, orientalski plesi itd.) in v akrobatskem rokenrolu so prvovrstni dogodki, kjer se zbere množica plesalk in plesalcev, da se v atraktivnih plesnih borbah potegujejo za najvišje naslove plesnega športa v Sloveniji in za uvrstitve med člane državnih reprezentanc, ki zastopajo barve Slovenije na EP in SP. V veselje nam je, da lahko povabimo na ogled tega enkratnega plesnega spektakla, saj se bo v 8-ih tekmovalnih dneh, v kar 15-ih tekmovalnih plesnih disciplinah pomerilo preko 2500 plesalcev iz 70 slovenskih plesnih klubov," je za naš portal komentirala Janja Pušl, ki bo tekmovanje izmenjaje vodila s Tadejem Premkom iz Artifexov, Mirjam Kerpan Izak iz Briljantine, Urško Marinko iz Plesne zveze ter Živo Laterner iz Bolera.
Janja Pušl in Zoran Kljun sta povabila k pozdravnemu govoru hčerko Niko.
Sicer pa Janja napoveduje, da bo letošnje državno prvenstvo prvenstvo presežkov. "Želimo, da se bodo v prvi vrsti tekmovalci počutili odlično, gledalci sproščeno in vsi skupaj ob razglasitvah v napetosti. Vsega vam seveda ne morem razkriti, saj potem ne bo nobenih presenečenj. Vsi bodo na nek način pocrkljani! Želeli smo pokazati našo odprtost do skupnega sodelovanja in tako bomo prireditev vodili izmenjaje s člani drugih plesnih šol. Stage manager bo plesni kolega Miha Krušič iz ProDancea. 
Miha Krušič bo koordinator dogajanja na tekmovanju.

27. junija bosta za show poskrbela F&B acrobatic, njuna preprostost in prijaznost sta me je zelo očarali. Tekmovalci pa bodo tekmovali zadnja dva dni v hip hopu na glasbo znanega DJ-ja iz evropskih in svetovnih prvenstev DanThe Man! Tudi slovenski plesalci si zaslužijo najboljše! No, morda pa bo še kaj nepričakovanega … Med prireditvami bo pester vmesni program z žrebanjem nagrad za vse obiskovalce. Pričakujemo prisotnosti eminentnih oseb: predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije g. Bogdana Gabrovca, predsednika PZS g. Draga Šuleka, varuhinjo človekovih pravic ga. Vlasto Nussdorfer. Pričakujemo prihod Nike Kljun iz Los Angelesa. Dejstvo je, da je Nika kot slovenska ambasadorka plesa, kot priznana profesionalna plesalka in mednarodna koreografinja s svojimi uspehi vzor in plesni idol številnim plesalcem ne samo v Sloveniji, ampak po celi zemeljski obli.
Nika pride po dolgem času le na petdnevni obisk in ogled Držauca 2015, ker nato takoj odleti na Dansko poučevat HH. Kot ena izmed štirih ambasadorjev plesa, ki smo jih povabili, da bi s kratkim govorom nagovorili tekmovalce, se je odzvala z veseljem."
Na parketu državnega prvenstva bodo tudi varovanci Matevža Česna in koreografov …

Janjin sodelavec Ermin Suljanovič pa je postregel še s številkami, in sicer se bo za prva tri mesta v modernih tekmovalnih plesih borilo 2190 plesalcev v kategorijah pionirji, mladinci in člani2 kot solisti, pari, male in velike formacije. Sodniška ekipa bo tudi številna, in sicer po osem za rokenrol in kombinacijo in kar 64 sodnikov za moderne tekmovalne plese. Na koliko naslovov pa računa Bolero? "Nikoli ne razmišljamo in ne ocenjujemo, koliko naslovov bi lahko dobili! Vemo, da smo odlično pripravljeni, plesalci veliko in intenzivno trenirajo, imamo dobre strokovnjake in ravno slavimo izjemen dosežek otrok v hiphopu in mladinske formacije, vse trenira. Pravkar smo dosegli  4-krat prvo mesto na evropskem prvenstvu, 2-krat smo postali podprvaki in enkrat tretji. Želimo si čim višje, splet okoliščin pa bo povedal svoje."
… Mirjam Podobnik …
Janja si bo po državnem prvenstvu vzela delovni dopust, in sicer potuje na Korziko, nato pa tistega čisto pravega, z odklopom. "Štirinajst dni bom preživela na morju s hčerko Niko in sinom Danom nekje v Dalmaciji ali Grčiji. Veselim se njune bližine, pogovorov, majhnih norosti in veliko toplega morja in sonca! Tako za Niko kot zame je bila plesna sezona zelo naporna in uspešna, Dan pa je tudi uspešno zaključil 1. letnik in s sestro bi šel na konec sveta," je zadovoljno zaključila Janja.
… Blaža Godca in Mimi Marčac Mirčete.
Natančne urnike po dnevih pa si lahko ogledate na spletni strani Plesne zveze Slovenije. Naša ekipa bo spremljala tekmovanje 25. junija in reportažo si boste lahko ogledali v soboto, 4. julija, ob 11.30 na TV3 Medias.

View Gallery 7 Photos