Droge so me obdržale pri življenju, Fabrova svetovna premiera v Mariboru

Antony Rizzi je glavni akter predstave Droge so me obdržale pri življenju …

V Stari dvorani SNG Maribor se bo 9. maja ob 20. uri zgodila svetovna premiera predstave Droge so me obdržale pri življenju, ki jo je Jan Fabre, veliki mag sodobnega gledališča in likovne umetnosti, režiser, slikar, dramatik in vizualni umetnik, skupaj s solo plesalcem in koreografom Antonyjem Rizzijem pripravil posebej za projekt MARIBOR2012 – Evropska prestolnica kulture.
Solo predstava o življenju med ekstazo in breznom. V ospredju predstave je paradoksalni svet zasvojenosti in zamaknjenosti junaka, ki droge potrebuje za zdravljenje, po drugi strani pa se jim predaja iz užitka. Droge kot nova različica religije? Droge kot alibi?

… ki jo je posebej za Evropsko prestolnico kulture 2012 pripravil veliki umetnik Jan Fabre … (Foto: Malou Swinnen)
Fabre je v zadnjih desetletjih s svojimi inovativnimi pristopi, performansi, koreografijo in režijo pretresel vesoljno občinstvo. Antony Rizzy je v tem času, kot plesalec in asistent, deloval z vodilnim imenom sodobnega baleta Williamom Forsythom in njegovim Frankfurtskim baletom. S Fabrom sta se srečala leta 1990, sodelovala pri več odmevnih predstavah, tokrat pa bosta v Mariboru, letošnji evropski prestolnici kulture, predstavila  svoj najnovejši projekt.
Antony Rizzi je reden gost dunajskega plesnega festivala ImPulsTanz, kjer poučuje forsythovo tehniko…

Ponovitve predstave si lahko ogledate v četrtek, 10. maja 2012, petek, 11. maja 2012 in soboto, 12. maja.
…med klasi pa pridno pripravlja nove projekte na svojem Macu.
View Gallery 4 Photos