Daniela Novak. Cigoj naj se ne jezi, Plohl si nagrade ne zasluži

Daniela z možem Fredijem Novakom na podelitvi nagrad v Festivalni dvorani

Nagrade vedno vzpodbudijo pri prejemnikih in tistih, ki so na nek način spregledani, mešane občutke. Nikoli niso vsi zadovoljni. Tako je bilo pričakovati tudi reakcije po podelitvi nagrad Plesne zveze Slovenije, ki se je odvijala minulo sredo v Festivalni dvorani. Na naš portal je prišlo elektronsko sporočilo, v katerem plesna trenerka in sodnica Daniela Škofic Novak najprej odgovarja Miši Cigoju, ki se je razburil nad Plesno zvezo Slovenije in od nje zahteva izločitev parov, ki plešejo v zvezi WDC.

Po mnenju Miše Cigoja bi morala iz Plesne zveze biti izključena Andrej Škufca in Melinda, a sta bila na podelitvi še nagrajena.
Nato pa je bila kritična še do obeh profesionalnih parov, ki plešeta v zvezi WDSF – Zorana Plohla in Tatjane Lahvinovič ter Luca Bussoletija in Tjaše Vulič. Izjavo objavljamo v celoti. "Miša bi se moral jeziti, ker ni dobil nagrade v kategoriji WDSF PD, ne pa zato, ker so nagrade dobili tudi njegovi plesni kolegi iz WDC zveze. Sem mnenja, da bi morala Plohl-Lahvinovič in Busoleti-Vulič biti kaznovana zaradi neupravičenega bojkotiranja državnega prvenstva LA, ne pa nagrajena. Vsekakor menim, da si naziva para leta ne zasluži par, ki se je prodal najprej na Hrvaško, potem ponovno zastopal Slovenijo, še preden je imel urejeno registracijo, zaradi česar sedaj Hrvaška zveza toži našo! Rezultati ne bi smeli biti edini kriterij pri izbiri nagrajencev!"
Daniela Novak je mnenja, da si para Luca Bussoleti in Tjaša Vulič ter…
… Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič (na podelitvi je ni bilo, ker je učila v Moskvi) ne zaslužita nagrade.
Na odgovor predsednika slovenske plesne zveze Draga Šuleka, ali plesna zveza Hrvaške res toži našo in kaj zahteva, še čakamo.
P.S. Pravkar (4.2.2013 ob 15.00) smo prejeli odgovor Plesne zveze Slovenije, ki demantira izjavo Daniele Škofic Novak. Izjavo objavljamo v celoti. "PZS ni od hrvaške plesno-športne zveze doslej prejela nobene tožbe, je pa njen predsednik, g. Božidar Čavala, dne 24. oktobra 2012 v svojem pismu predsedniku PZS zapisal (citat): "our federation has outstanding financial claims against the Slovenian Dance Sport Federation". HPŠS je v letu 2012 na WDSF Disciplinary Council naslovil zahtevo, da sankcionira prestop para Plohl-Lahvinovich iz hrvaške v slovensko plesno zvezo in da pri tem kaznuje Plesno zvezo Slovenije, vendar je bil zahtevek zavrnjen in s tem končan kakršen koli postopek glede navedenega vprašanja znotraj WDSF."

View Gallery 4 Photos