Danes na TV3 Medias. Plešemo flamenko, jazz in westcoastswing

Iris Belko, Mojca Medvedšek in Nina Ogrin.

Prva oddaja v letošnjem letu vam prinaša pogovore z različnimi plesnimi ustvarjalci. Iz sveta flamenka prihajata članici društva Luna Gitana Mojca Medvedšek in Iris Belko, ki sta po ukvarjanju z drugimi plesnimi zvrstmi ugotovili, da je flamenko tisti, ki najbolj godi njunemu karakterju in telesni konstituciji.

Iris Belko in Mojca Medvedšek delujeta v društvu Luna Gitana.
"Ples je zame prostor absolutne svobode, prostor, kjer se srečujem z ljudmi, ki imajo enako veselje do do plesa in te svobode," razmišlja Mojca, ki je v maldosti plesala šov in jazz ples.
Mojca in Iris bosta predstavili tudi dokumentarni film Brez hrupa, v katerem je sodelovalo celotno društvo Luna Gitana pod mentorskim vodstvom njihove gurujke Inme Lobato.
"Ples mi pomeni sprostitev, način izražanja, tudi komuniciranja in predvsem veliko veselje," pa pravi njena pedagoška kolegica Iris. Razkrili sta tudi dejstvo, da se v flamenku vrti veliko denarja, denar pa kvari ljudi. Kaj točno sta mislili s to trditvijo, pa preverite v Paradi plesa.
Nina Ogrin je zaprisegla jazz in šov plesu ter tudi biotehnologiji.
Spoznali boste tudi Nino Ogrin, ki je zvesta šov in jazz plesu. Je tudi ustanoviteljica skupine Stars, ki na košarkaških tekmah polni čas med premori. "Ples je zame ventil, skozi katerega lahko izrazim in podoživim občutke, ki jih v vsakdanjem življenju ne morem," je razkrivala v oddaji. Nina je tudi magistra biotehnologije, kar pomeni, da ples ni edina opcija v njenem življenju.
Kaj se bo dogajalo na delavnici westcoast swinga, pa vam bo razkril plesalec in pedagog Matjaž Brinovec.
Na koncu oddaje pa ste vabljeni, da prisluhnete Matjažu Brinovcu, ki vam bo razložil vse o plesnem trendu imenovanem “westcoastswing" in vas povabil na plesno delavnico, ki bo 8. in 9. februarja na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču.
Oddajo smo posneli v Maxi klubu v Ljubljani. (Foto: Marija Orašanin)
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu kluba Maxi v ljubljanski blagovnici Maxi. Na sporedu bo premierno danes zvečer ob 21.50 in v dveh ponovitvah, v soboto ob 11.30 in nedeljo ob 12.30 na TV3 Medias. Parada plesa, ker je dan brez plesa izgubljen dan.

View Gallery 6 Photos