Brat in sestra Pritekelj se spet vračata. Sta Vodičar&Bičkova ogrožena?

Anja in Matej Pritekelj se vračata na tekmovalno sceno.

Večkratna državna prvaka v latinskoameriških in standardnih plesih brat in sestra Matej in  Anja Pritekelj (skupaj sta od leta 2007 osvojila kar 14 naslovov) sta letos poleti izjavila, da sta se menda odločila, da je čas, da zaplešeta vsak po svoje. A še dobro, da smo v našem članku napisali menda, saj se po neuspešnem iskanju novih plesnih partnerjev ponovno vračata na skupno plesno pot.

Brat in sestra Pritekelj nista našla primernih soplesalcev.
Anja in Matej, ki sta ta vikend že preživela na tekmovanju v Moskvi, kamor sta odpotovala s trenerjem Fredijem Novakom, sta na naše vprašanje, ali ponovno plešeta skupaj, na kratko odgovorila, "da bi se o tem dalo razpravljati". Tudi njun zdajšnji trener Fredi Novak je s komentarjem obmolknil, je pa bil vsaj malo bolj gostobeseden njun oče in lastnik plesnega kluba Mirandance Miran Pritekelj. "Situacija se ni spremenila. Res trenirata skupaj in to dokler kdo od njiju ne najde primernega partnerja. V Moskvo sta šla na izrecno željo organizatorja. Na državno prvenstvo gresta in bi rada osvojila titulo."  Ali je s titulo mislil osvojitev naslova državnega prvaka v kombinaciji desetih plesov med člani in s tem naskok na favorita Miho Vodičarja in Nadijo Bičkovo, pa dodaja."Ne, ne. Privoščimo šampionu, da zmaga."
Miran Pritekelj išče najboljše pogoje za svoja plesna otroka.
Anja in Matej sta se prvič začasno razšla že pred dvema letoma, ali bo njuna plesna zveza zdržala do državnega prvenstva, bo seveda kmalu jasno. Državno prvenstvo v kombinaciji bo čez slab mesec dni, in sicer, 9. novembra v Radljah ob Dravi. V organizacijo pa se je tokrat podala kar krovna organizacija plesalcev, Plesna zveza Slovenije. Poznavalci napovedujejo rekordno udeležbo parov. Žal rekordno po najmanjšem številu parov v zgodovini slovenskih državnih prvenstev, saj naj bi se na parketu predstavilo komaj trideset plesnih parov.
Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta resna kandidata za naslov svetovnih prvakov v kombinaciji, zato ni dvoma, da ne bosta osvojila tudi titule najboljšega kombinatorca v državi.
Že po zaključku članka oziroma danes zjutraj nam je poslal elektronsko pošto Miran Pritekelj, v katerem je napisal še rezultate, ki sta jih dosegla Anja in Matej na tekmovanju v Rusiji. "Anja in Matej sta danes na WDSF tekmi under 21, v Nižny Novgorodu (Rusija) izmed 29 tekmovalcev osvojila izjemno 5. mesto v LA plesih. Včeraj sta osvojila 8. mesto v ST plesih."

View Gallery 4 Photos