Brat in sestra Pritekelj pokleknila pred evropsko elito

Matej in Anja Pritekelj na evropskem prvenstvu nista bila opažena.

Španski Sant Cugat je ta konec tedna prizorišče plesnih tekmovanj v različnih kategorijah. Na evropskem prvenstvu v latinskoameriških plesih za starejše mladince, ki se je odvijalo v soboto, 23.4., v španskem Sant Cugatu blizu Barcelone, sta tekmovala dva naša para. Aktualna državna prvaka Matej in Anja Pritekelj iz PK Mirandance sta med šestdesetimi pari zasedla dvainštirideseto mesto in bila hudo razočarana. Iz Španije se je za naš portal javil njun oče Miran: ”Zelo smo razočarani nad uvrstitvijo. Bili smo skoraj neopazni, ne v plesnem smislu, saj sta dobro plesala, ampak v tistem fizičnem. Anja je namreč še zelo mlada, komaj štirinajst let ima in na plesišču izgleda zelo majhna plesalka. Vsi ostali pari so namreč višji in starejši. Zelo sta se trudila, a ni šlo. Premagala sta osemnajst parov in izpadli smo že v prvi rundi. Mi absolutno bolje funkcioniramo v tako imenovani poziciji ena na ena, ko prideta tako Anja kot Matej do izraza.”

Večkratna državna prvaka Matej in Anja Pritekelj se na evropskem parketu nista najbolje znašla.
Sta pa veliko boljši rezultat dosegla njuna tekmeca Aljaž Erzin in Maja Košutič, letošnja druga z državnega prvenstva. Plesalca iz PK Fredi bi po mnenju nekaterih morala na državnem celo zmagati. Enaindvajseto mesto na evropskem prvenstvu je najbrž tudi potrdilo dejstvo, da se nekateri pari na tujem uvrščajo višje kot pa na domačih tleh.
Aljaž Erzin in Maja Košutič sta na evropskem prvenstvu premagala aktualna državna prvaka.
In glej ga zlomka, med sodniki v Španiji je bil tudi Niko Basarič, ki je sodil domače državno prvenstvo, na katerem se je do organizatorja Dušana Vodlana obnašal precej primitivno. Ali je kaj podobnega počel tudi v Španiji, pa zaenkrat še ne vemo.
Niko Basarič je krojil usodo plesalcev tako na državnem kot na evropskem prvenstvu.
Med srečne pare pa se uvrščata tudi mladinca Marcel Vodenik in Giovanna Gabriela Klarič, ki sta na svetovnem prvenstvu v kombinaciji desetih plesov zasedla odlično deseto mesto. Njun nastop si lahko ogledate v rubriki Video Box; trenerka Alenka Bohak, ki ju je spremljala na tekmovanju, pa je za naš portal komentirala: “Plesala sta odlično, ampak glede na to, da ostale pare dobro poznamo, je bilo deseto mesto več kot presenečenje. Potiho smo upali na polfinale, a je uvrstitev vseeno nad pričakovanji. Premagala sta kar nekaj parov z lanskega svetovnega prvenstva v latinu. Tekma pa je bila za plesalce v tej kategoriji zelo naporna, saj so odplesali vse skupaj štirideset plesov in tudi odmor med standardnim in latinskim delom je bil točno po pravilniku; dvajset minut. Za mladince res kar naporno.”
Marcel Vodenik in Giovanna Gabriela Klarič sta zasedla svoj najboljši rezultat do sedaj; deseto mesto na svetu v kombinaciji.
Svetovno prvenstvo v Sant Cugatu pa so imeli tudi profesionalci v standardnih plesih, Luca Bussoleti in Tjaša Vulič sta zasedla šesto mesto. "Z nastopom sva zadovoljna. Plesala sva dobro, čeprav sem imela visoko vročino. Uvrstitev je bila pričakovana. Morda bi nama uspelo biti kakšno mesto višje, če bi lahko plesala s polno energijo. Tekmovanje je bilo odlično organizirano, sodelovali pa so pari iz sedemnajstih držav," sta nam sporočila Tjaša in Luca iz Španije.
Profesionalca Luca Bussoleti in Tjaša Vulič sta si priplesala šesto mesto na svetu.
View Gallery 6 Photos