Bastovci brez Aleša Goriška. Uroš Skulj pa jih pelje v novo dvorano

Bastovci bodo kmalu na svoji plesni zemlji.

Šola za nastopanje Bast je plesno-pevska šola, ki deluje z namenom, da na enem mestu združi ljudi, ki so povezani s plesom, petjem in igro. V njihovi domeni so popularni stili od hiphopa preko breakdancea do jazza in rocka. Pred desetimi leti jo je ustanovil plesalec Aleš Gorišek, ki pa je lani predal štafeto mlajši plesni generaciji.

Bast pleše že…
Tako sta na vrhu Bastovcev Uroš Skulj in Patrik Razem. "S Patrikom nadaljujeva smernice, ki jih je začrtal Aleš, on je bil ustanovitelj Basta, mi bomo samo širili in nadgrajevali njegovo poslanstvo. Prišel je čas za mlajšo generacijo. Seveda se z Alešem nismo skregali, smo ostali prijatelji in smo v rednih stikih," je za naš portal povedal predsednik Basta Uroš Skulj. Aleš se je skoraj povsem umaknil iz plesnega sveta, občasno se pojavlja na državnih prvenstvih kot sodnik, drugače pa deluje v ekonomsko marketinških vodah.
…deset let…
Bastovci se lahko pohvalijo z vrhunskimi dosežki na domačih tleh in drugje po svetu. "Prepoznavnost gradimo z različnimi aktivnostmi, kot so Bast dogodki v Zeleni jami v Ljubljani, tradicionalnimi uličnimi nastopi tki. street šovi, predstavami na kulturnih prizoriščih, kot so Španski Borci v Ljubljani. S svojim znanjem in trudom izpopolnjujemo in razvijamo učence, s katerimi tudi delimo ljubezen do petja, plesa ter odrskega nastopanja."
…nova dvorana je pripravljena…
Letos je Šola za nastopanje Bast na svojem Poletnem Bast dogodku tudi praznovala jubilejnih 10 let obstoja, in sicer s torto, prijatelji in dobrim žurom. Po praznovanju pa jim je končno uspelo dobiti najlepše darilo: lastno plesno dvorano! "Po večletnem trudu, ki je bil vložen v iskanje novih, bolj primernih prostorov za ustvarjanje na plesnem in pevskem področju, se končno selimo na svoje. Nova dvorana se nahaja v prostorih bivšega Saturnusa na naslovu Ob železnici 22 v Zeleni Jami in je od stare dvorane na Pokopališki 35 oddaljena le nekaj minut. Dvorano smo najeli in finančno je za nas to kar precejšen zalogaj, zato bomo ob koncu meseca avgusta organizirali Bastov poletni tabor, izkupiček katerega bo v celoti namenjen prenovi in vzdrževanju prostora. Pridobitev novih prostorov je zagotovo pomemben dogodek za vse naše člane, saj upamo, da bodo s tem ustvarili še boljšo atmosfero, se še močneje povezali med seboj in se družili ob zabavi in uspehih."
…vabljeni na otvoritveni žur. (foto: Alja Kink, Ivi Rožič, Damjan Cilenšek)
Zato vas vabijo na odprtje dvorane, ki bo v petek, 30.8.2013, ob 18:00 uri. "Za program bomo poskrbeli s petjem, plesom, hrano, pijačo in dobro družbo, obenem pa bomo veseli vaših prostovoljnih prispevkov, ki bodo podprli razvoj naših aktivnosti," je zaključil Uroš.

View Gallery 5 Photos