Barbara Nagode Ambrož z vročimi pedagogi. Tina Jarc Šifrar pa v novem flowu

Barbara Nagode Ambrož v akciji.

Poletne priprave za učitelje in trenerje plesa so postale že tradicionalne. Seveda tiste pod taktirko Barbare Nagode Ambrož, ki jih organizira ne glede na to,  kdo kam spada. Barbara, ki se je pred dobrima dvema letoma popolnoma osamosvojila, je našla prostor za izvajanje svojih pedagoških prijemov v prostorih Zorana Kljuna in Janje Pušl, torej v Boleru v Ljubljani. Pod okriljem enega od strokovno najmočnejših teamov na svetu – Barbara Nagode Ambrož, prof. dr. Ruud Vermey, Maximiliaan Winkelhuis, Jarmo Nuutinen, Justas Kucinskas, Jekaterina Romankova, Saša Pust Ule in mag. Tina Šifrar je delovalo 50 plesalcev iz enajstih evropskih držav.

Barbari Nagode Ambrož vedno uspe zbrati zavidljivo število udeležencev.
Za naš portal je priprave pokomentirala mag. Tina Jarc Šifrar, specialistka za vadbo gyrotonic. "Priprave so bile organizirane v stilu Barbare, kar pomeni, da so bile izpeljane na vrhunskem nivoju, prav tako odlična je bila tudi kvaliteta plesalcev, ki so se udeležili plesnega kampa. Glavni cilji letošnjih priprav so bili izboljšanje kvalitete gibanja, izboljšanje plesnega nastopa, razvoj tekmovalnih sposobnosti plesalcev in iskanje optimalne sinergije barv za plesno obleko, ki predstavlja pomemben faktor pri končnem izgledu plesalcev. Novost letošnjih priprav so bili tudi treningi gyrotonica, kot funkcionalne priprave telesa na najvišjem nivoju. Moram priznati, da je bil odziv izjemen, in se iskreno veselim, da si plesalci želijo izboljšati svoje telesne potenciale skozi specialno telesno pripravo tudi s pomočjo gyrotonica."
Priprave so namenjene vsem …
Tina meni, da tovrstno druženje plesalce in pedagoge zaznamuje v pozitivnem smislu. "Odpiranje novih poglavij, poglabljanje v neznano in piljenje telesa do perfekcionizma zahteva poštene in iskrene ljudi, plesalce …, vzpodbuja in vabi tiste, ki si želijo iskreno plesati in jim telesna virtuoznost predstavlja izziv. Zopet kot vedno obžalujem, da se takšnih priložnosti ne udeleži več plesnih parov …, nekateri žal še vedno samo zaradi politike, ki podpira samo posameznike, večino pa zlorablja. Prav tukaj je Barbarina vloga izjemna, saj je uspela povezati tudi kar nekaj slovenskih strokovnjakov, in tako smo dan po pripravah zapisali enega najuspešnejših kongresov za učitelje in trenerje plesa. Kongres je bil razdeljen na dva dela in je bil posvečen dvema tematikama: Sodobne metode treniranja in priprave na nastop ter Karakteristike latinskoameriških plesov. Poleg že omenjenega teama sta kot plesni strokovnjakinji pristopili še Daniela Škofic Novak in Katarina Venturini."
Sodelovanje Katarine tudi pomeni, da sta s Tino zakopali bojno sekiro, saj je znano, da je Tina za Katarinino plesno šolo Plesna zvezda pripravila celoten program, a se je zataknilo pri plačilu le-tega.
… Katarina Venturini na pripravah …
"Bilo je kratko in sladko in vedno znova si želim, da bi se ta vrzel znanja kar ne nehala. Veselim se že februarja 2014, saj Barbara Nagode Ambrož prvič v zgodovini svetovnega tekmovalnega plesa organizira plesno izobraževanje na Kubi, z vrhunskimi strokovnjaki in tudi ob podpori ministrstva za kulturo v Havani. Torej se vidimo od 10.2 do 17.2 prihodnje leto v Havani na Kubi, kjer bo športni ples zopet srečal svoje korenine, povezal ljudi različnih kultur in dal organskemu gibu prostor, da končno je to, kar je … nazaj k naravnemu," je svoje razmišljanje zaključila Tina.
… Barbara Nagode Ambrož je priljubljena pedagoginja.
S svojo soimenjakinjo Tino Mesarič pa Jarčeva jeseni odpira nov studio za gyrotonic. Zdaj že nekdanji Living Room, ki je deloval pod okriljem ustanovitelja Abela Horvatha, je zaprl svoja vrata. Abel je šel nazaj v Nemčijo, saj nekako ni mogel prenesti razhoda s svojo nekdanjo poslovno in zasebno partnerico Špelo Perc, s katero imata sina in sta vodila Pilates holistični center. Sicer je Perčeva po Abelovem odhodu odpustila vse tedanje vaditelje pilatesa in gyrotonica, ki so imeli kakršnokoli povezavo z Abelom, med njimi nekdanjo urednico revije Elle Urško Božič pa nekdanjega baletnega plesalca Stefana Capriroua in seveda Tino Jarc. Finančno luknjo, ki je takrat zazijala v centru, je pomagala zakrpati žena košarkaša Primoža Brezca Nada, ki je sedaj solastnica Pilates centra. Med pedagogi boste na Wolfovi v Ljubljani, kjer Pilates domuje, našli ženo košarkaša Slobodana Subotiča Barbaro, nekdanjo hosteso in solastnico agencije Formitas Mojco Randl, nekdanjo novinarko in ženo Draška Veselinoviča Natalijo. Pilates center, za katerega že nekaj časa velja, da "ni pomembna vadba, pomembno je biti del elite na Wolfovi", je lani posloval z izgubo. Po javno dostopnih podatkih je tandem Perc&Brezec imel 162.251 evrov prometa in pridelal 3.014 evrov minusa. Zdaj jih je zapustila še Vesna Dolenc Jankovič, ki je do nedavnega imela privatne ure pilatesa.
Tina Jarc s Tino Mesarič odpira nov studio za gyrotonic. Desno na fotografiji je Abel Horvath, ki je odšel nazaj v Nemčijo.
"Midve s Tino greva dalje. Flow – harmonija gibanja je najin slogan, jeseni odpiramo nova vrata na Vegovi ulici v Ljubljani," se veseli novih izzivov Tina Jarc, ki te dni promovira vadbo gyrotonic v Indoneziji.

View Gallery 7 Photos