Barbara Nagode Ambrož odšla, Urškine vajeti prevzel nov plesni tim

Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič uspešno kombinirata plesno in pedagoško kariero.

V nedeljo, 7.8.2011, se bo v prostorih plesne šole Urška v Ljubljani pisala nova plesna prihodnost. Po odhodu Barbare Nagode Ambrož iz Urške se bodo začele prve nekoliko drugačne mednarodne plesne priprave, ki bodo po zagotovilu nove skupne ekipe nekaj posebnega. Že samo število prijavljenih plesnih parov, ki jih je letos 86, je zagotovo največje do zdaj. Plesni pari prihajajo iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Romunije, Turčije, Moldavije, Francije, Kanade, Finske, Rusije in seveda tudi Slovenije.

Plesalka Ana Mesec se bo s soplesalcem Juretom Bergantom udeležila Urškinih priprav, na katerih bo poslušala navodila evropske prvakinje Tatjane Lahvinovič.
Priprave bodo potekale pod strokovnim vodstvom Urškinega tima Nataše Ambrož, Tatjane Lahvinovič, Zorana Plohla, Metke Mesesnel Bizilj, Blaža Pocajta, Maje Geršak in Petra Majzla. Vsi omenjeni pedagogi so tudi vodje na novo nastalega tima – Urška Active Team.
V Urškinem timu sta Maja Geršak in Peter Majzelj …
"Ime tima temelji na načinu priprave plesalcev, ki sestavljajo Urška Active team, kjer je poudarek predvsem na izjemni fizični pripravljenosti in razvijanju tehničnega znanja pri plesalcih. Urško Active teama ne sestavljajo samo Urškini plesalci, pač pa tudi številni tuji plesalci ter slovenski plesalci iz drugih plesnih klubov. Med gostujočimi plesalci bodo Gabriele Goffredo in Anna Matus (6. na svetovnem prvenstvu v latinskoameriških plesih), Charles-Guillaume Schmit in Elena Salikhova (6. na evropskem prvenstvu v latinskoameriških plesih), Zufar Zaripov in Anna Ludwig Tchemudorova (polfinalista svetovnega in evropskega prvenstva v latinskoameriških plesih), Vincezo Marinello in Sara Casini (15. na svetovni wdsf lestvici), Winson Tam in Anna Nina Kus (3. na svetovnem prvenstvu v kombinaciji 10 plesov med starejšimi mladinci), Paul Adrian Moldovan in Cristina Maria Tatar (4. na evropskem prvenstvu v latinskoameriških plesih med starejšimi mladinci) ter mnogi drugi," so za naš portal sporočili iz Urške.
… Metka Mesesnel Bizilj …
International Active Summer Training Camp se začne v nedeljo, kjer bo v večernih urah potekalo zbiranje in druženje plesalcev v prostorih plesne šole Urška ter tako imenovani Welcome Party. S ponedeljkom pa štartajo zares.
… Blaž Pocajt …
"Že v jutranjih urah se bodo plesalci ogrevali z zumbo in hip-hopom. Nato bodo sledile lekcije vrhunskih povabljenih trenerjev, med katerimi bodo Frank Brangbour (francoski trener članskih in starejše mladinskih finalistov na evropskih in svetovnih tekmovanjih), Paolo Bosco (šestkratni svetovni prvak v standardnih plesih s plesalko Silvio Pitton), Marco Cavallaro in Joanne Clifton (7. na svetovni rang lestvici v standardnih plesih) ter strokovno trenersko vodstvo plesne šole Urška Nataša Ambrož (mednarodna sodnica in priznana plesna trenerka latinskoameriških in standardnih plesih), Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič (aktualna evropska prvaka v latinskoameriških plesih za leto 2011), Metka Mesesnel Bizilj, Blaž Pocajt (finalist v standardnih plesih v Ameriki med profesionalci) ter Maja Geršak in Peter Majzelj (slovenski profesionalni par).
… gosta iz Italije Paolo Bosco in Sylvia Pitton (večkratna svetovna in evropska prvaka v standardnih plesih) …
V popoldanskem času bodo potekale individualne ure z domačimi in tujimi strokovnjaki, vsekakor pa bo na voljo tudi prostor za samostojni trening. Zvečer bodo lekcije iz različnih plesnih področij, kot so flamenko, salsa, argentinski tango in lindy hop. Tako bodo imeli plesalci možnost spoznati še druge plesne zvrsti, ki jih bodo lahko pozneje uporabili v svojem nadaljnjem plesnem razvoju. Lekcijam bo sledilo organizirano vodeno preplesovanje oziroma simulacija tekmovanja. Priprave bodo trajale vse do četrtka, 11.8.2011."
… Nataša Ambrož.
Omenjena ekipa je zagotovilo, da bodo plesalcem nov plesni navdih posredovali vrhunski pedagogi, med katerimi so večkratni svetovni in evropski prvaki, zmagovalci angleškega Blackpoola, UK-ja in Internationala v standardnih ter latinskoameriških plesih.
Na pripravah ne bosta manjkala niti Kristijan Burazer in Martina Plohl.
  

View Gallery 8 Photos