Atraktivna Miha Vodičar in Nadija Bičkova pometla s konkurenco

Miha in Nadija sta doživela največji uspeh v karieri na domačih tleh.

Letošnje državno prvenstvo v latinskoameriških plesih se je odvijalo v organizaciji družine Vodlan, ki si je za prizorišče tradicionalno izbrala dvorano Tri lilije v Laškem. Sicer plesni klub Lukec prihaja iz Krškega, a Dušan Vodlan je zavestno izbral Laško. "Laško zato, ker se je lažje dogovoriti za dvorano, lažje smo pridobili sponzorje, pa še moja žena je Laščanka,” je za naš portal povedal Dušan Vodlan, ki se je trudil po svojih najboljših močeh, da zadosti vsem pri izpeljavi državnega prvenstva in pri tem sporočil, da je letošnje državno prvenstvo zadnje, ki ga organizira zaradi nemogočih pogojev, ki jih postavlja Plesna zveza Slovenije.

Organizator državnega prvenstva Dušan Vodlan je napovedal, da je bilo državno prvenstvo njegovo zadnje, ki ga je organiziral, saj ne želi več delati pod pogoji, ki mu jih postavlja Plesna zveza Slovenije.
Seveda vseh ni možno zadovoljiti in pripombe na precej temno plesišče ter preveliko število vmesnih šov točk, ki so bile nekakšen pregled delovanja plesnega kluba Lukec Krško, bo Dušan že prebolel. Plesišče so po opozorilu sodnikov dodatno osvetlili, točke pod taktirko Sebastijana in Luke Vodlana pa so bile odlične, kar je dokaz, da je pri Vodlanih step zakon. Luka pa je s svojo soplesalko Anamarijo Novak tekmoval v članski konkurenci in si priplesal polfinale.
Dvorana Tri lilije v Laškem je bila najprej v precejšnji temi, a se je organizator le odločil, da jo razsvetli z dodatno lučjo.
Na parketu je zaplesalo petinosemdeset plesnih parov, kar je razveseljivo, da se številka počasi veča. Starosta tekmovalnega plesa Franjo Kozar pa pravi:”Številka se veča, a kakovost je slaba. Z izjemo nekaj parov med mladinci in starejšimi mladinci, ki se lahko razvijejo v vrhunske tekmovalce, pa seveda špica prvih treh parov med člani, ki sodijo med najboljših trideset na svetu. In po mojem mnenju bi moral zmagati par Damir Halužan in Anna Mashchyts, ampak sodniki so pač videli po svoje.”
Mnogi so se spraševali, kaj dela par Burazer&Plohl med članskimi finalisti, ki si je na koncu priplesal četrto mesto.
Članska konkurenca je seveda tista, ki največ razburja duhove med gledalci in tekmovalci, čeprav tudi v mlajših kategorijah vlada napetost, kdo bo finalist in kdo najboljši v državi.
Rodion Khromov in Staša Berkopec sta pristala na petem mestu in prehitela brata in sestro Kralj.
Sodniške odločitve so del debat vsakega državnega prvenstva in tudi letošnje v latinu ni nobena izjema. Sodniška ekipa je bila znova mednarodno sestavljena, in sicer so naše barve zastopali Boris Rebula, Drago Šulek, Marko Vodnik in Niko Basarič. Za uravnoteženje rezultatov pa so poskrbeli še Andrej Mičunek iz Slovaške, Kristina Tennokese iz Estonije in Larisa Davidova iz Rusije. Glavna sodnica, ki je bdela nad pravilnim izračunom, pa je tokrat bila Nataša Ambrož.
Nataša Ambrož je bila glavna sodnica, ki je bdela nad pravilnimi izračuni in nad …
… mednarodno sodniško trojico Mičunek, Tennokese in Davidova.
Med mlajšimi pionirji sta v konkurenci petih parov zmagala Brin Hlade in Tosia Žerak Robar iz PK Samba, ki sta naslovu v standardnih plesih dodala še latinskega.
Brin Hlade in Tosia Žerak Robar sta državna prvaka med mlajšimi pionirji.
Enako kot pionirski par, devet jih je bilo na parketu, kjer sta zmagala Uroš Lazič in Sara Cvetkovič prav tako iz iz PK Samba. Oba para trenirata pod pod vodstvom Natalije Banovič.
Uroš Lazič je s soplesalko Saro Cvetkovič znova premagal brata Miloša, ki je pristal na tretjem mestu.
Mlajših mladincev je bilo sedemnajst, in naslov sta si priplesala Nini Kleindienst in Urška Bencak iz PK Urška Murska Sobota.
Nino Kleindienst in Urška Bencak sta bila presenečena in navdušena nad osvojitvijo naslova najboljših v državi med mlajšimi mladinci.
Huda konkurenca pa je vladala med mladinci in še hujši boj za vstop v finale. Fir Nejc in Ana Ekart, Jure Bergant in Ana Mesec, Aljaž Gračner in Nika Štefanič, Žiga Tantegel in Nuša Črnko, Miha Žerjav in Lara Vrtovšek so morali zmago prepustiti Marcelu Vodeniku in Giovanni Gabrieli Klarič iz PK Pingi. Nova državna prvaka sta se na tekmo pripravljala skoraj vsak dan, Giovanna pa se je na tekmi kar dvakrat preoblekla. Sicer ji obleke sploh ne predstavljajo težav, saj ima doma mamo, ki kreira plesne obleke pod blagovno znamko Giga Dance.
Marcel Vodenik in Giovanna Gabriela Klarič sta nova državna prvaka med mladinci.
Nekaj nesoglasij v vrstnem redu pa je bilo med starejšimi mladinci. Še posebej med državnima prvakoma bratom in sestro Matejem in Anjo Pritekelj iz PK Mirandance, ki nizata zmago za zmago, in drugouvrščenima Aljažem Erzinom in Majo Košutič iz PK Fredi. Aljaž in Maja sta bila namreč prepričana, da bosta premagala Priteklja, na podelitvi pa sta to tudi pokazala s kislimi obrazi. “Zelo načrtno trenirava. Zadnji mesec in pol sva trenirala tudi z Matejem Krajcerjem in sva zadovoljna, čeprav nisva računala na osvojitev naslova,” sta po tekmi povedala brat in sestra Pritekelj, ki prihodnji teden potujeta na evropsko prvenstvo v latinu.
Matej in Anja Pritekelj nista računala na zmago, a sta zanjo trdo trenirala.
Članski finale pa je bil, kot že napisano, v velikem pričakovanju razpleta na vrhu. Za tiha favorita sta veljala že nekaj časa pred prvenstvom Damir Halužan in Anna Mashchyts iz DPD Rolly Rogaška Slatina, ki pa sta namesto na najvišji stopnički pristala na tretji. Razočaranje je bilo zapisano na njunih obrazih in v izjavi, da "naj pridejo vsi pari na kakšno tekmo v tujini, pa da vidimo kdo je najboljši."
Damir Halužan in Anna Mashchyt sta bila pred tekmo tiha favorita za zmago, a sta pristala na tretjem mestu.
Druga članska osmoljenca sta bila Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva iz PK Fredi, ki sta odkrito pričakovala zmago, pristala pa kot druga. “Pričakovala sva zmago, a sodniki so pač videli, tako kot so videli. Ne spomnim se, kdaj bi nazadnje izgubila tekmo v tujini proti Vodičarju in Bičkovi, ampak očitno je bil danes njun dan,” je povedal Klemen. Tako par Halužan&Mashchyts kot Prašnikar&Averkijeva nova državna prvaka premagujeta na vseh tekmah v tujini. Na letošnjem evropskem prvenstvu sta bila Damir in Anna šestnajsta, Miha in Nadija pa šele trideseta.
Druga osmoljenca državnega prvenstva sta Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva, ki sta postala podprvaka.
Ampak včeraj je bil dan za Miho Vodičarja in Nadijo Bičkovo. Plesala sta kot raketi. Nadija v elegantni in atraktivni viola roza kombinaciji obleke, ki je spominjala na charlston plesalke, Miha pa v dvojni črni srajci, nekakšnem plastenju zgornjega dela. Opravo jima je sešila Nataša Ambrož za evropsko prvenstvo v kombinaciji pred tednom dni, kjer sta zasedla tretje mesto. “Res sva hvaležna Nataši, da nama je priskočila na pomoč v zadnjem trenutku, saj je spet bilo nekaj komplikacij okoli najine prijave na evropsko, a ne bova razlagala, kaj se je dogajalo. Saša Pust ni imela časa, tako da sva se znašla na hitro. Danes pa je bil najin dan. Plesala sva neobremenjeno, brez pričakovanj o rezultatu, želela sva pokazati samo najin ples,” sta povedala po nastopu nova državna prvaka v latinu, ki sta tako zamenjala par Batagelj&Batagelj, ki je z minulim letom prestopil med profesionalce.
Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta bila prvič okronana za zmagovalca v latinskoameriških plesih.
Razveseljivo pa je bilo v kategoriji seniorjev, saj se je dosedanjemu državnemu prvaku Albertu in Mateji Zorko PK Fredi pridružil še en par, in sicer Marko in Natja Orehek iz PK Miki. Marko in Natja sta postala nova državna prvaka, trenirata pa že okoli enega leta in sta se šele zdaj ojunačila in prijavila na državno prvenstvo.”Morava se zahvaliti Matevžu Ogorelcu in Nini Medja, ki naju trenirata in sta naju tudi prepričala, da greva na državno. Mogoče se vidimo tudi na kombinaciji, saj sva začela trenirati tudi standard,” sta povedala vesela zakonca, sicer farmacevtka in kemik, ki je očitno zmagovalna kombinacija.
Zakonca Orehek sta si na svoji prvi tekmi v karieri priplesala naslov najboljših v državi med seniorji. (Foto: Foto Mesec)
Vsi novi državni prvaki pa so poleg pokalov in kolajn prejeli še darilo čevljarstva Peta. Vsak od njih je dobil bon za nakup novih plesnih čevljev. Lepo in dragoceno darilo, saj je vrednost plesnih čevljev med 65 in 100 evri, plesalci pa vedo, da je so čevlji hitra potrošna roba.
Najboljših šest članskega finala.
Reportažo z državnega prvenstva v latinskoameriških plesih si oglejte v oddaji Parada plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah v naslednjih terminih:
TV Veseljak: 19.4. ob 20.15, 20.4. ob 22.15, 23.4. ob 14.15, 24.4. ob 15.15.
INFO TV:  23.4. ob 17.30 in 20.00, 24.4. ob 13.00, 26.4. ob 21.00, 27.4. ob 19.00, 29.4. ob 20.30
Fotografije z državnega prvenstva pa v fotogaleriji www.fotomesec.com
Vse uvrstitve pa si lahko ogledate na spletni strani Plesne zveze Slovenije.

 

View Gallery 17 Photos