Art discipline končale sezono svetovnih prvenstev za letos!

Matevž Česen s svojo ekipo iz Bolera je letos lahko nadvse zadovoljen.

Zadnje svetovno prvenstvo se je končalo in že čakamo nova, ki bodo prinesla tudi nove domišljijske koreografije!

Po končanem svetovnem prvenstvu v modernu se je takoj prihodnji dan začelo še zadnje mednarodno tekmovanje za vse plesalce iz Slovenije, natančneje za plesalce art disciplin. Prejšnji teden se je v hotelu Ossa v Rawi Mazowiecka na Poljskem končalo še svetovno prvenstvo v jazz plesu.

Fiona Johnson Kocjančič trdno drži sedlo podpredsednice IDO.

Tekmovalo je okoli 1500 plesalcev iz 24 držav. Organizacija je potekala še bolj tekoče kot na minulem svetovnem prvenstvu v modernu, za kar gre zahvala Fioni Johnson Kocjančič, ki je kot glavna sodnica imela vse vajeti v svojih rokah. Tudi če je med tekmovanjem odpadel del stropa, to ni povzročilo večje dileme, le odmor je bil prej in tekmovanje se je le v dobre pol ure prestavilo v drugo dvorano ter vse je potekalo tekoče naprej, kot da se ni nič zgodilo. Nalogo vodje slovenske reprezentance je še naprej odlično opravljala Urša Grm Murko, ki je pomagala vsem Slovencem na Poljskem in hkrati obveščala ter delila najboljše trenutke tudi z vsemi, ki ste ostali doma, da ste bili na tekočem o dogajanju v Ossi.

Urša Grm Murko je dobro opravila krst kot vodja slovenske delegacije.

Sodniki so se zamenjali in slovenski sodniški stolček je bil tokrat namenjen Mihi Lampiču. V jazzu so bili pričakovano najboljši Američani s štirimi zlatimi medaljami. Takoj za njimi pa Slovenci in Poljaki, vsak s tremi zmagami. Poleg jazza se je odvijalo še svetovno prvenstvo v baletu, kjer Slovenci ne tekmujemo. Bilo pa je lepo videti, da tudi ta disciplina v IDO prihaja na višjo raven. Poleg treh zlatih medalj smo si Slovenci priplesali še eno bronasto in kar nekaj odličnih finalnih uvrstitev, saj so le-te zlata vredne, kajti v posameznih kategorijah nastopa tudi več kot 40 plesalcev pri solistih in parih ter več kot 20 malih skupin in formacij. Naslov svetovnih prvakov so obranili bolerovci z malo jazz člansko skupino Poisen, ki so tako postali svetovni prvaki v vseh art malih skupinah od šov plesa, moderna do jazza.

Tian Ćehić iz Plesnega kluba Bolero je poleg tega, da je svetovni prvak v šov plesu in svetovni podprvak v modernu, postal še svetovni prvak med solisti v jazzu.

Lara Šlibar iz Plesnega kluba Bolero je nazivu svetovne prvakinje v šov plesu dodala še bron med članskimi solistkami v jazzu.

Uspeh pa je z zmago na svetovnem pokalu dopolnila članska 2 skupina Black and Gold iz športno kulturnega društva Latino Bit.

Slovenci smo imeli tudi finaliste. Vse rezultate si lahko ogledate na spletni strani Plesne zveze Slovenije.

Čestitke vsem plesalcem, trenerjem in koreografom. Hvala vsem staršem, brez vas nas ne bi bilo, prav tako niti teh rezultatov.