Anže Škrube in Nika Kljun znova skupaj; Andrej Škufca z novo ljubeznijo

Nika in Anže skupaj samo kot ambasadorja slovenskega plesa.

Na podelitev nagrad in priznanj je Nika Kljun pridrvela direktno z beneškega letališča, kjer je pristala po poletu iz Los Angelesa in Bruslja, kjer so ji izgubili prtljago. V atraktivnem klobučku se ni zavoljo izgubljenih kovčkov niti malo sekirala, ampak z veseljem prejela nagrado ambasadorka plesa skupaj z nekdanjim fantom Anžetom Škrubetom. Na odru sta nekoč strastna zaljubljenca, danes pa precejšnja konkurenta na področju hip hopa, stala precej vsak zase, saj plesalca in koreografa drug z drugim sploh ne komunicirata. Anže je poleg naziva ambasador plesa prejel še dve nagradi, in sicer za malo in veliko skupino leta 2010, ko je s svojimi Maestro plesalci osvojil naslove državnih, evropskih in svetovnih prvakov.

Na varnostni razdalji Anže Škrube in Nika Kljun v družbi podeljevalcev nagrad dr. Igorja Lukšiča, ministra za šolstvo in šport, ter Draga Šuleka, predsednika Plesne zveze Slovenije.
Relativno nova zaljubljenca pa sta se v Festivalni dvorani, kjer je potekala podelitev nagrad, pokazala Andrej Škufca in njegova soplesalka Melinda Törökgyörgy. Prejela sta naziv plesni par leta v profesionalni kategoriji v standardnih in latinskoameriških plesih po izboru Združenja plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev. Andrej in Melinda sta plesni par od leta 2009, lani oktobra pa sta postala par tudi zasebno. Melinda nam je zaupala, da je lani septembra prekinila svojo zvezo z Italijanom in se preselila v Slovenijo k Andreju. Andrej je bil o prekinitvi svoje zveze s plesalko Aleksandro Averkijevo, s katero sta bila skupaj kar nekaj let, precej skrivnosten, sicer pa nihče v plesnih krogih ni mislil, da bi skoraj osemnajst let mlajša Aleksandra lahko zadostila vsem potrebam zrelega Andreja. Na podelitvi pa sta tako Andrej kot Melinda delovala zelo zaljubljeno in si nenehno izmenjavala poljube, in prav lepo ju je bilo videti v skladni črni opravi.
Zaljubljena plesalca Andrej Škufca in Melinda Törökgyörgy.
Veselje pa je bilo tudi v taboru Kazine, kjer so plesalci v kategoriji modernih tekmovalnih plesov pobrali kar tri nagrade. Najprej je na oder stopila Klara Lainšček, ki je pod taktirko Mitje Popovskega lani osvojila prvo mesto na evropskem in svetovnem prvenstvu v šov plesih med solistkami. Sicer pa Klara pravi, da zanjo na svetu ne obstaja nič drugega kot ples, ples in še enkrat ples.
Kazinska solistka Klara Lainšček in podeljevalec nagrad Jadran Živkovič.
Plesni par minulega leta sta postala Nan Jordan in Žan Jeršin, ki sta v koreografiji Željka Božiča obranila naslov svetovnih prvakov med street dance šov dvojicami.
Nan Jordan in Žan Jeršin je najboljši lanski dvojec v modernih tekmovalnih plesih.
Med solisti je bil nominiran eden in edini, in sicer simpatični blondinec, Celjan Goran Kusić, popularni Gogi. Kot solist si je priplesal srebrno medaljo v modernu na svetovnem prvenstvu. Gogi obiskuje vzporedno umetniško gimnazijo, smer sodobni ples, in baletno šolo, letos pa se namerava udeležiti avdicije za sprejem na eno od evropskih plesnih akademij.
Eden in edini Gogi Kusić najboljši solist.
Edina kandidatka za srebrni znak sekcije modernih plesov je bila tudi mladinska tekmovalka Nika Bolčič iz Plesnega društva Blejski plesni studio. Nagrado je prejela za vse svoje nastope v različnih disciplinah (solisti, dvojice, male skupine in formacije) in osvojila pet zlatih, dve srebrni in dve bronasti medalji ter še tri finalne uvrstitve.
Sekcija za rock n roll je še vedno zelo skromna, saj ni bilo nominiranega nobenega para med člani, med mladinci pa sta srebrni znak sekcije prejela edina nominirana Jaka Južnič in Helena Gutnik iz Plesnega kluba M iz Ljubljane. Jaka in Helena sta državna prvaka med starejšimi mladinci, v mednarodni areni pa sta se na tekmovanjih za svetovni pokal redno uvrščala v finale, enkrat jima je uspelo na tekmi svetovnega pokala tudi zmagati.
Helena Gutnik in Jaka Južnič v družbi zakoncev Cerar, Mirota in Zdenke, ki sta si prišla ogledat prireditev.
Plesni par leta v članski kategoriji standardnih in latinsko ameriških sta postala Miha Vodičar in Nadija Bičkova iz Plesnega kluba Fredi Ljubljana, ki sta se lani udeležila kar enaindvajsetih tekmovanj, na katerih sta se kar 15-krat uvrstila v finale. Za letos pa si želita osvojiti naslov najboljšega para na svetu in v Evropi v kombinaciji. Na prireditev je Miha prišel s svojim dekletom Sanjo Arlič, Nadija pa s Petrom Klincem in mamo Lariso, ki ji je naša država za nekaj časa podaljšala bivalno vizo.
Mama Nadije Bičkove Larisa spet navija za svojo hčerko in malo tudi za Petra Klinca.
Med profiji v kategoriji standardnih in latinskoameriških plesov sta zmagala Luca Bussoletti in Tjaša Vulič, ki ju na podelitev ni bilo, saj večino svojega časa prebijeta ali v Italiji, kjer živita in trenirata, ali na tekmovanjih. Manjkal je tudi moški nominiranec para Maja Geršak in Peter Majzelj, ki je imel pedagoške obveznosti v Novem mestu. Luca in Tjaša plešeta skupaj od leta 2003, lani pa sta zmagala v kombinaciji svetovnega prvenstva med profesionalci.
Na prireditvi seveda ni manjkalo niti plesnih nastopov. Na fotografiji plesalke Urške in Kooza koreografa Blaža Godca.
Atrakcija večera in otvoritvena točka Špela Kralj in Tomaž Mihelič, zmagovalca turnirja Zvezde plešejo.
Na koncu, sicer precej dolge prireditve, ki bi jo organizatorji lahko nekoliko skrajšali, vsaj v tistih delih, kjer je voditeljica Betka Šuhel brala obrazložitve nominacij, so zbrani v dvorani zapeli Vse najboljše za te dr. Meti Zagorc, ki je prejela posebno zahvalo ob življenjskem jubileju. Meta je namreč praznovala šestdeset let in se z začetkom tega leta vpisala med penzioniste, svoje mesto na Fakulteti za šport pa bo predala najverjetneje Petri Zaletel oziroma mag. Tini Jarc Šifrar. Seveda Meta ne bo mirovala, saj je v plesni zvezi še vedno zelo aktivna.
Vse najboljše za rojstni dan so dr. Meti Zagorc zapeli zbrani v Festivalni dvorani. (Foto: Jure Makovec)
Pozitivno naravnana prireditev je imela še majhno pomanjkljivost, saj so med gledalci, kot smo navajeni na državnih prvenstvih, sedeli samo trenerji, starši in plesalci. Pa še ti predvsem iz Ljubljane.

View Gallery 11 Photos