Ana Maria Radanović. Na Kubi se počutim kot Kubanka!

Ana Maria Radanović je že skoraj Kubanka (foto: osebni arhiv)

Pogovor z baletno plesalko Ano Mario Radanović, ki je našla svoj baletni dom na Kubi!

Pozdravljena, Ana Maria, in dobrodošla na kratkih počitnicah doma. Prihajaš naravnost s Kube, z odra kot članica skupine Laure Alonso, če karikiram. Kakšno leto, sezona je za tabo in kaj te še čaka?
Obdobje po koroni je pokazalo, kako zelo željni smo plesalci nastopov. To se je čutilo tudi pri občinstvu, zato je na teh predstavah vladalo prav posebno vzdušje. Do konca sezone bomo imeli še balet Carmen in gala predstavo.

Zelo si bila vesela, ko si se lahko po koronskem obdobju znova vrnila nazaj na Kubo. Se je kaj spremenilo od prej in potem tako na Kubi kot v skupini, kjer deluješ?
Kubo imam zelo rada. V naši kompaniji se zelo dobro počutim. Uživam na vajah, ki so tehnično zelo zahtevne in mi vsak dan predstavljajo poseben izziv. Postali smo prava družina. Veliko se družimo in spodbujamo drug drugega pri delu.

Na vaji

Česa si najbolj razveselila, ko si se vrnila na Kubo?
Razveselila sem se vseh ljudi v kompaniji, saj mi vedno stojijo ob strani, in nastopanja na odrih, kjer so plesali baletni velikani, kot so Alicia Alonso, Carlos Acosta, Jose Manuel Carreño, Viengsay Valdes in mnogi drugi.
In česa si se razveselila zdaj, ko si prišla po enem letu domov?
V Slovenijo pridem trikrat na leto. Vedno se najbolj razveselim družine.

Ana Maria prihaja domov trikrat na leto.

Kaj boš počela, kaj bo zanimiralo tvoje baletno oko, si boš ogledala kakšno plesno, baletno predstavo ali bolj urejala birokracijo?
Ko sem v Sloveniji, želim preživeti čim več časa s svojo družino.

Daj nam še malo statistike, razloži, zaupaj, koliko časa si že na Kubi, koliko časa si članica Laura Alonso skupine, se počutiš že Kubanka in zakaj?
Prvič sem prišla v skupino Laure Alonso leta 2012. Med vsemi leti sem bila tudi nekaj časa v Sloveniji. Predvsem med korono. Na Kubi so me prisrčno sprejeli, mi omogočili, da se razvijam in dokažem kot plesalka, zato se po vseh teh letih že počutim kot Kubanka.

Jasno, da te moram vprašati, katera je tvoja najljubša hrana in kaj znaš pripraviti sama?
Nisem izbirčna pri hrani. Jem skoraj vse. Zelo rada imam čokolado. Znam pripraviti kar veliko jedi, najbolje piščanca v gobovi omaki.
Je kubanski ljubimec že tudi aktualen ali se bolj posvečaš delu?
Sem samska in se posvečam delu.
Hvala, da si si vzela čas za Parado plesa in želim ti vse dobro.