Ameriška Slovenka bo trenirala naše plesalce

Nicole Speletic bo gostja Akademije za ples.

Slovenskim plesalcem in plesalkam se v nekem obdobju zgodi, da jih preplavijo plesni dogodki in obkrožijo plesni pedagogi. Tako bo ravno v času festivala Exodos, različnih plesnih produkcij in državnega prvenstva v latinskoameriških plesih na povabilo Akademije za ples gostovala Nicole Speletic.

Spoznajte limon plesno tehniko s pedagoginjo Nicole Speletic.
Nicole ima svoje korenine v Sloveniji, zato se že nekaj časa vrača k nam. Tokrat bo predavala na Akademiji za ples, v soboto, 16. aprila, pa bo teorijo prelevila v prakso. Cel dan se boste lahko posvečali limon tehniki, ki zagovarja princip gravitacije in naravnega gibanja, ki izvira iz dihanja. Ja, tisti tehniki, brez katere ne more nastati dober sodobni plesalec.
Jose Limon je skupaj z Doris Humphrey leta 1946 postavil temelje svoji tehniki, ki je živa še danes.
Nicole je diplomirala iz filozofije in modernega plesa, nekaj časa je bila pomočnica direktorja za program Profesional Studies na Jose Limon institutu, danes je zaposlena prav tam kot pomočnica studijskega direktorja, legendarnemu limon stilu je privržena že od samih plesnih začetkov, saj je svoja prva plesna znanja pridobivala na inštitutu Jose Limon, kjer je obiskovala predavanja in treninge pri Risi Steinberg, Carli Maxwell, Alanu Danielsonu, Roxane D’Orleans-Juste, Carlosu Orti in pri drugih profesorjih ter članih Limon dance Company. Pridobila je tudi uradni certifikat Limon professional studies certificate in nekaj časa tudi sodelovala z Limon Dance Company. Nekaj let je plesala s Sue Bernhard/Dancework, vzporedno pa se je posvečala avtorskim projektom.
Nicole se rada vrača v Slovenijo, saj ima slovenske korenine.
Pri nas smo jo zasledili v predstavi Dance Macabre avtorice Saše Staparski, pa skupine Saeta Boštjana Perovška. Imela je nekaj delavnic na Plesnem teatru Ljubljana, pa v Tobačni tovarni, predavala je na Univerzi v Ljubljani – oddelek za filozofijo. Predavateljica Nicole Speletic bo poleg praktičnega dela plesalkam in gostom predstavila tudi zgodovino nastanka moderne plesne tehnike, ki jo je razvila Doris Humphrey, pozneje pa jo je nadgradil oziroma iz nje izpeljal svoj stil njen učenec Jose Limon. Plesna delavnica, ki je namenjena vsem, tako začetnikom kot plesalcem s solidnim plesnim znanjem, bo potekala v soboto, 16.4.2011. Prijave sprejemajo po telefonu (031 664 222) ali na e-mail: info@danceacademy.si

View Gallery 4 Photos