35 let na krilih plesa s Plesnim forumom Celje in Gogo imenovano Godmother

PFC bo obletnico praznoval s posebno plesno predstavo.

Knežje mesto bo v nedeljo, 29. maja, postreglo s pravo plesno poslastico. Ob 35. obletnici Plesnega foruma Celje bodo za vse plesne ljubitelje in navdušence v SLG Celje pripravili pravi praznik plesa, ki ga zagotovo ne smete zamuditi. V slavnostnem in predvsem pestrem programu, ki ga je oblikovala koreografinja Goga Stefanovič-Erjavec, se bodo predstavile številne generacije plesalcev, ki so plesali in ki še plešejo pod streho Plesnega foruma Celje.

Zaščitni znak Plesnega foruma Celje je rdečelasa Gordana Stefanovič Erjavec, ki ji plesalci pravijo naša Godmother.
Nastopile bodo skupine Metuljčki, Sovice, Packe, Pike, Frke, Forum in ansambel PFC ter gosti in plesalci, ki so nekoč plesali in še vedno občasno sodelujejo s Plesnim forumom Celje, kot so Maja Kalafatić (diplomirana plesalka SEAD akademije iz Salzburga, v PFC plesala 15 let), Goran Kusić (maturant  SVŠGL- modul sodobni ples, v PFC je plesal in še pleše 9.leto), Gea Erjavec  končala SVŠGL- modul sodobni ples, študentka na Visoki šoli za dizajn, v PFC pleše že 21 let ), Sava Malenšek-Kučič (profesorica telesne vzgoje, plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja, v PFC plesala 30 let, danes še poučuje ), Nik Rajšek (maturant SVŠGL-modul sodobni ples, vrsto let plesal v Glasbeni šoli v Trbovljah, 4. leto  kot gost sodeluje v projektih PFC), Tina in Tanja Šentjurc ( v PFC plesali 16 let),  Ana Štefanec (končala SVŠGL modul sodobni ples, plesalka v profesionalni skupini En-knap v Ljubljani, v PFC plesala 10 let), Nadja Škataro (diplomantka grafičnega oblikovanja na NTF, v PFC pleše 11 let), Anja Zupanec (diplomantka SEAD plesne akademije iz Salzburga, v PFC plesala 17 let), Sabrina Železnik (diplomantka FDV smer komunikologija, v PFC plesala in še občasno pleše 15 let).
Jabolko ne pade daleč od Goginega drevesa; hčerka Gea nadaljuje družinsko plesno tradicijo.
Plesni forum Celje se je v 35 letih razvil v enega od najmočnejših in najpomembnejših centrov sodobnega plesa v Sloveniji, za kar je zagotovo najbolj zaslužna umetniška vodja Goga Stefanovič-Erjavec, ki je leta 1980 prevzela njegovo krmilo. Od takrat energična rdečelaska skrbi za plesni razvoj otrok in mladih plesalcev, od katerih številni nadaljujejo svojo kariero na plesnih akademijah v tujini in se tudi poklicno zapišejo plesu.
Forumaši vsako poletje odidejo na kakšen zanimiv nastop; tole je poziranje po uspešnem nastopu v Indiji.
PFC se redno predstavlja občinstvu z novimi projekti ter s številnimi gostovanji širi poslanstvo plesa po Sloveniji in tujini, pohvalijo se lahko z več kot 50 celovečernimi projekti, za svoje uspešno delo pa so prejeli številne zavidljive nagrade in priznanja.
Infiniti je ena bolj odmevnih predstav Gogine ekipe.
"Ob petintrideseti obletnici lahko rečem, brez lažne skromnosti, da je Plesni forum eden izmed najbolj pomembnih plesnih centrov v Sloveniji, iz katerega prihajajo nove in nove generacije plesalcev. Naša kvaliteta se ves čas manifestira, tako na plesnih srečanjih, kot tudi na plesnih tekmovanjih  OPUS, kjer redno pobiramo najvišje nagrade in na katerih naši plesalci vedno izstopajo, tako po ustvarjalnosti, kot tudi po prepričljivosti  izvedbe na odru. Redno se predstavljamo z novimi, inovativnimi projekti za vse generacije, s katerimi se uspešno predstavljamo občinstvu po Sloveniji in tujini. Samo v zadnjih letih smo z odličnimi odmevi sodelovali na številnih mednarodnih festivalih plesa v Franciji, na Irskem, v Nemčiji, v Indiji in kar dva krat v Macau na Kitajskem. Plesni forum Celje ni samo plesna šola, je način življenja, prepričanje! Vsekakor sem najbolj ponosna na številne plesalce, ki so odraščali ob meni in se skozi številne plesne predstave kalili v krasne ustvarjalce in zanimive osebnosti. V medsebojnem sodelovanju, plesnem ustvarjanju in tudi druženju so se med nami razvile močne človeške vezi, ki ostajajo .., ne glede na dejstvo, ali so se kasneje v ples usmerili tudi poklicno ali so se posvetili čemu drugemu v življenju. V vsakem od njih je ostal delček mene, plesa, kot pomembne življenjske izkušnje!"  komentira svoje doživljanje in čutenje ob 35. obletnici Plesnega foruma Celje šefica Goga Stefanovič-Erjavec.
Goga je prejemnica številnih priznanj za svoje delo.
View Gallery 6 Photos